Διεθνή

Μπάιντεν: Ανακοινώνει τη διάθεση 1 δις. δολαρίων για την επισιτιστική ασφάλεια

Μπάιντεν: Ανακοινώνει τη διάθεση 1 δις. δολαρίων για την επισιτιστική ασφάλεια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπάιντεν: Ο  Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα, κατά τη διάρκεια συνόδου αραβικών κρατών, ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να διαθέσουν 1 δις. δολάρια ως νέα βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βοήθεια για την επισιτιστική ασφάλεια

Ο  Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα, κατά τη διάρκεια συνόδου αραβικών κρατών, ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να διαθέσουν 1 δις. δολάρια ως νέα βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βοήθεια για την επισιτιστική ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν, στο δεύτερο σκέλος του πρώτου του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή με την ιδιότητα του προέδρου, έχει επικεντρωθεί στη σχεδιαζόμενη σύνοδο με έξι κράτη του Κόλπου που αποτελούν το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) και την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ιράκ.

Οι ηγέτες του ΣΣΚ δεσμεύονται επίσης να διαθέσουν 3 δισεκ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια σε προγράμματα που συμβαδίζουν με αμερικανικές συμπράξεις σε υποδομές και επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία: “Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον φόνο του Κασόγκι”

Το θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά τη συνάντηση που είχαν στην Τζέντα.

«Είπα στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ότι πίστευα πως είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον φόνο του Κασόγκι», ανέφερε ο Μπάιντεν, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Τζέντα με τον πρίγκιπα διάδοχο. Ο τελευταίος του απάντησε ότι δεν ευθύνεται προσωπικά για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έθεσε επίσης στον συνομιλητή του το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάγκη για πολιτικές μεταρρυθμίσεις. «Ξεκαθάρισα ότι το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για εμένα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε στους δημοσιογράφους, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παρόλα αυτά η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι, η Χατιτσέ Τσενγκίζ, κατήγγειλε στο Twitter ότι ο Μπάιντεν έχει βάψει τα χέρια του με «το αίμα του επόμενου θύματος» του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

Φανταζόμενη τι θα είχε γράψει ο σύντροφός της, η Τσενγκίζ απευθύνθηκε στον Μπάιντεν με την εξής ανάρτηση: «Αυτός είναι ο τρόπος που αναγκάζετε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για τον φόνο μου; Το αίμα του επόμενου θύματος του MBS (σ.σ. από τα αρχικά του ονόματος του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν) είναι στα χέρια σας».

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Τζέντα, στη δυτική Σαουδική Αραβία, προερχόμενο από το Ισραήλ – ήταν η πρώτη απευθείας πτήση από τη χώρα αυτή, σε μια περίοδο που η Ουάσινγκτον επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο σημαντικότερων εταίρων της στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments