Διεθνή

Τουρκία: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της στο ΝΑΤΟ”

Τουρκία: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της στο ΝΑΤΟ”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρκία: Το... χαβά τους συνεχίζουν οι Τούρκοι με την προκλητικότητα τους, μιας και έχουν για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο την Ελλάδα

Το… χαβά τους συνεχίζουν οι Τούρκοι με την προκλητικότητα τους, μιας και έχουν για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος αναλυτής, Μεσούτ Χακί Τζασίν ανέφερε πως η χώρα μας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν ισχύει.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κάλεσε να μην αναμετρηθεί ποτέ με την Τουρκία και να χορεύει… συρτάκι!

Σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού CNNTURK ακούγεται ο συγκεκριμένος διάλογος ανάμεσα στον κ. Τζασίν και την παρουσιάστρια Χαντέ Φιράτ:

Τζασίν: Εξετάζοντας το ΝΑΤΟ και το στρατηγικό σχέδιό του για το 2030, διακρίνεται πως η Ρωσία και η Κίνα είναι οι βασικοί στόχοι και απειλές. Η Ελλάδα λοιπόν δεν μπορεί να βρει 15.000 στρατιώτες, ενώ η συμμαχία έχει ως στόχο μία δύναμη ενίσχυσης 300 χιλιάδων αντρών. Τι θα κάνουν οι Ελληνες, θα πάρουν τους ψαράδες από εδώ και θα τους στείλουν εκεί; Ο τουρκικός στρατός θα πάει.

Χαντέ Φιράτ: Που μπορούν να βρουν άραγε τους περισσότερους από τους 300.000 στρατιώτες; Για να το ρωτήσω καλύτερα, ποιος είναι ο πολυπληθέστερος και πιο ισχυρός στρατός του ΝΑΤΟ;

Τζασίν: Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ρωτήσουμε στα αδέρφια μας τους Ελληνες, στον Γιώργο και στον Μητσοτάκη

Χαντέ Φιράτ: Αλήθεια; Χαχαχα…

Τζασίν: Εγώ από εδώ το λέω στον Μητσοτάκη. Εσύ δεν μπορείς να αναμετρηθείς με την Τουρκία, κάτσε εκεί και χόρευε συρτάκι.

Ερντογάν: “Θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας”

Για μία ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχεια την ρητορική κατά της Ελλάδος, με την τουρκική προκλητικότητα να είναι συνεχής. Ο Τούρκος Πρόεδρος, σε εκδήλωση για την 15η Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα αναφέρθηκε στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα πραγματοποιήσουν το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας.

Ο Ερντογάν μίλησε για το τουρκικό όραμα και το χτίσιμο μια μεγάλης χώρας.

«Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας του 2053 Θα γιορτάσουμε τη νίκη 1000 χρόνων μας το 2071. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος, Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε. Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει ‘Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ’. Ο πρόγονός μας Αμπτουλχαμίτ Χαν είπε πει ‘αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα’ Ο Κεμάλ είπε ‘ή ελευθερία ή θάνατος’ Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments