Διεθνή

Ο Ντράγκι στο Αλγέρι για φυσικό αέριο

Ο Ντράγκι στο Αλγέρι για φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στην Αλγερία βρίσκεται ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει φυσικό αέριο για την πατρίδα του

Στην Αλγερία βρίσκεται ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει φυσικό αέριο για την πατρίδα του, η οποία αντιμετωπίζει ενεργειακά θέματα και πολιτικούς κλυδωνισμούς.

Στο ταξίδι του στο Αλγέρι συνοδεύεται από έξι υπουργούς. Κοινός στόχος τους είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων συμφωνιών ανάμεσα στο Αλγέρι και τη Ρώμη για την παράδοση φυσικού αερίου, καθώς η χώρα του, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, βυθίζεται σε μια ενεργειακή κρίση που συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μάριο Ντράγκι ξεκίνησε τη Δευτέρα επίσκεψή του στην Αλγερία όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Αλγερίας,  με τον οποίο θα συμπροεδρεύσει στην μεθαυριανή Αλγερινοιταλική σύνοδο κορυφής, η οποία θα είναι μια ευκαιρία για την υπογραφή πολλών συμφωνιών σχετικά με την παροχή αερίου.

Οι συμφωνίες θα αφορούν επίσης τη δικαιοσύνη, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη βιομηχανική συνεργασία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός, ότι η Αλγερία, η οποία διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την Ιταλία, έχει γίνει ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της τους τελευταίους μήνες, αφού ξεπεράστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη Ρωσία, από την οποία προέρχονταν το 45% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ιταλικής Χερσονήσου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments