Πολιτική

Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του Antonov

Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του Antonov

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εξηγήσεις από το Βελιγράδι ζητά η Αθήνα

Εξηγήσεις από το Βελιγράδι ζητά η Αθήνα σχετικά με το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Ξεκινάει η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς

Ξεκινάει σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θράκης, στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο Κομοτηνής, η νεκροψία – νεκροτομή στις σορούς των 8 Ουκαρνών, μελών του πληρώματος του μοιραίου Antonv που κατέπεσε στην Καβάλα. Οι σοροί εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών ερευνών, κι εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Την ίδια ώρα, απαντήσεις αναμένεται να δώσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που φέρεται να βρέθηκε την Κυριακή, για το τι συνέβη στον αεροσκάφος, λίγο πριν τη συντριβή. Σήμερα, ξεκινάει από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, η εκκαθάρισης μίας περιοχής ώστε να μπουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε δύο οικισμούς.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου 

Με πολλά ερωτήματα να αναζητούν απαντήσεις, συνεχίζονται οι έρευνες για την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του και τα 8 μέλη του πληρώματος, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν σήμερα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Την ίδια ώρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας, ο τελευταίος δραματικός διάλογος του πιλότου με τον Πύργο Ελέγχου, όπως αποκάλυψε το Star.

«Έχουμε φωτιά στον κινητήρα. Προσπαθώ να τον σβήσω» λέει αρχικά ο πιλότος, ενημερώνοντας για το πρόβλημα. Ο Πύργος Ελέγχου απαντά: «Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας;».

Ο πιλότος του Antonov 12 λέει πώς δημιουργούνται και αλλά προβλήματα στο αεροσκάφος και ότι θα προσπαθήσει να προσγειώσει το αεροσκάφος στην Καβάλα. Το αεροσκάφος έχει αρχίσει ήδη να χάνει ύψος.

Ο πιλότος φαίνεται ότι ψάχνει να βρει πεδιάδα να το προσγειώσει. Ο Πύργος Ελέγχου ζητά ενημέρωση. Ο πιλότος απαντά πώς χάνει το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλο. Δεν φτάνει ποτέ ως το αεροδρόμιο. Μετά σιωπή. Το στίγμα έχει χαθεί και το Antonov 12 έχει πέσει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments