Διεθνή

Deutsche Welle: Στην Κίνα του 1,5 δισ. κατοίκων η ανάπτυξη είναι μόλις 0,4%

Deutsche Welle: Στην Κίνα του 1,5 δισ. κατοίκων η ανάπτυξη είναι μόλις 0,4%

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Deutsche Welle: Η Κίνα, ο πληθυσμιακός γίγαντας του πλανήτη και κύριος αντίπαλος της Δύσης κατά τον Τόνι Μπλερ και όχι μόνο, βλέπει το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξής της να κινείται στο αναιμικό 0.4%

Η Κίνα, ο πληθυσμιακός γίγαντας του πλανήτη και κύριος αντίπαλος της Δύσης κατά τον Τόνι Μπλερ και όχι μόνο, βλέπει το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξής της να κινείται στο αναιμικό 0.4%, με την πολιτική του μηδενικού covid να θεωρείται ως βασικότερη αιτία.

Συρρικνώθηκε σημαντικά η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο του έτους κυρίως λόγω της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων που παραλύει συχνά την οικονομία.

Με βάση την εθνική στατιστική υπηρεσία της Κίνας, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η ανάπτυξη έπεσε στο 0,4% από 4,8% κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Έτσι, η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας βρίσκεται το πρώτο εξάμηνο του 2022 γύρω στο 2,5%.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας Φου Λινγκχούι δηλώνει σχετικά: «Αντιμετωπίζοντας ένα όλο και πιο περίπλοκο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, καθώς και πολλαπλές εστίες πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, η οικονομική ανάπτυξη δέχθηκε το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου ασυνήθιστες πιέσεις».

Η πολιτική του μηδενικού covid έχει ως συνεπαγόμενο αποτέλεσμα την επιβολή lockdown στα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα της Κίνας, όπως, επί παραδείγματι, στη Σαγκάη, η οποία παρέλυσε κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου με σημαντικές επιπτώσεις στην κινεζική οικονομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας ο περιορισμός της ανάπτυξης στην Κίνα οφείλεται και στις αρνητικές διεθνείς συγκυρίες: «Ο κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού

στην παγκόσμια οικονομία αυξάνεται, η νομισματική πολιτική των σημαντικότερων οικονομιών είναι περιοριστική και η γενικότερη αβεβαιότητα επηρεάζει αρνητικά και την κινεζική οικονομία. Η πανδημία παραμένει ένας αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος συρρικνώνει τη ζήτηση και προκαλεί προβλήματα στην προσφορά. Ζητούμενο είναι να ενισχυθούν τα θεμέλια για βιώσιμη και σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments