Πολιτική

Γρηγόρης Σταμούλης Δήμαρχος Μεγαρέων στο pagenews.gr: Έχουν σταλεί ήδη συνεργεία για μια πρώτη αποτίμηση

Γρηγόρης Σταμούλης Δήμαρχος Μεγαρέων στο pagenews.gr: Έχουν σταλεί ήδη συνεργεία για μια πρώτη αποτίμηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το pagenews.gr επικοινώνησε με το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών μπαίνουν πλέον οι πρόσφατες πυρκαγιές σε Αθήνα και Μέγαρα ενώ πλέον οι περισσότερες εστίες βρίσκονται σε ύφεση.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος δήλωσε στη Σοφία Χύτου τα εξής: “Η φωτιά στα Μέγαρα βρίσκεται σε ύφεση από χθες το βράδυ (Τετάρτη) ενώ επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και αεροπλάνα από το πρωί για να σβήσουν όποια μικρή εστία υπάρχει. Εφόσον υπάρχει άπνοια μέχρι το απόγευμα θα έχει κατασβεστεί.

Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν υπάρχει κάποια εκτίμηση μέχρι στιγμής για τις ζημιές ανέφερε πως έχουν σταλεί ήδη συνεργεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια πρώτη αποτίμηση”.

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Τη διενέργεια επείγουσας εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ.

Με βάση την παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων , όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές.

Η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα αναλάβει να αποδώσει ευθύνες στον υπαίτιο ή τους υπαίτιους για μία ακόμα τεράστια οικολογική καταστροφή με συνέπειες να καταστραφούν περιουσίες – οικίες και αυτοκίνητα- πολιτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments