Διεθνή

Πούτιν: Ίσως “σωσίας” του ταξίδεψε στο Ιράν, λένε οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Πούτιν: Ίσως “σωσίας” του ταξίδεψε στο Ιράν,  λένε οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Πηγή Φωτογραφίας: daily mail

Η επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με την ηγεσία του Ιράν, καθώς και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή

Το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος να μην ταξίδεψε στο Ιράν, αντ’ αυτού να πήγε ο σωσίας του, δεν αποκλείουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως σημειώνουν ουκρανικές πηγές, ενώ ο Ρώσος ηγέτης φαινόταν αμήχανος καθώς κατέβαινε τα σκαλιά του προεδρικού  αεροπλάνου στην Τεχεράνη, κινήθηκε ασυνήθιστα γρήγορα και ήταν πιο προσεκτικός από ό, τι σε προηγούμενες δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός έδειχνε ζωηρός όταν χαιρέτησε την ομάδα αναμονής, πριν βγάλει το σακάκι του και σκαρφαλώσει σε μια βαριά θωρακισμένη λιμουζίνα.

Ο υποστράτηγος των υπηρεσιών πληροφοριών Κιρίλο Μπουντάνοφ ήταν καχύποπτος σε μια ζωντανή συνέντευξη στο ειδησεογραφικό κανάλι 1 + 1 της Ουκρανίας, χωρίς να αποκλείει στο Ιράν να πήγε ο “σωσίας” του Πούτιν.

«Θα υπαινιχθώ μόνο», είπε. «Παρακαλώ κοιτάξτε τη στιγμή της εξόδου του Πούτιν από το αεροπλάνο. Είναι καθόλου ο Πούτιν;».

Η επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με την ηγεσία του Ιράν, καθώς και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στο εξωτερικό από τότε που ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία πριν από πέντε μήνες.

Σε ένα βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου ο Ερντογάν “έστησε” τον Πούτιν , ο Ρώσος πρόεδρος φαινόταν αμήχανος κάνοντας περίεργες γκριμάτσες.

Αυτή η “αναμονή” του Πούτιν προκάλεσε το ενδιαφέρον καθώς όπως επεσήμαναν διάφορες πηγές δεν συνηθίζει σε τέτοιους είδους “προσβολές” .

Ο Πούτιν πριν από δύο χρόνια παραδέχτηκε ότι οι αξιωματούχοι είχαν σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν σωσία, αλλά ισχυρίστηκε ότι η ιδέα απορρίφθηκε.

Ενημερώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η Ρωσία χτυπήθηκε από τρομοκρατικές επιθέσεις ότι θα έπρεπε ένας σωσίας του να πάρει τη θέση του.

«Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου του πολέμου μας κατά της τρομοκρατίας», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σωσίες χρησιμοποιήθηκαν από πρώην ηγέτες του Κρεμλίνου, για παράδειγμα από τους  Ιωσήφ Στάλιν και Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Εν τω μεταξύ, ένας Ρώσος ειδικός για τον Πούτιν αμφισβήτησε έντονα έναν ισχυρισμό της CIA ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου είναι «πολύ υγιής» και δεν παρουσιάζει στοιχεία πολλαπλών ιατρικών προβλημάτων.

Ο πολιτικός επιστήμονας Valery Solovey ο οποίος ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι άρρωστος, είπε: “Οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα η CIA, έχουν πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου.

«Σίγουρα γνωρίζουν ότι έχει σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ψυχικών».

Ο Solovey, πρώην καθηγητής στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, υποστήριξε ότι το «πολύ υγιές» σχόλιο έγινε επειδή οι ΗΠΑ βρίσκονται στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Ισχυρίστηκε ότι οι διαψεύσεις ιατρικών ζητημάτων «απλώς ενισχύουν τις υποψίες ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments