Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Καταδίκη του Λονδίνου στην “αποτρόπαια” επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Μεγάλη Βρετανία: Καταδίκη του Λονδίνου στην “αποτρόπαια” επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μεγάλη Βρετανία: Η Βρετανία καταδίκασε την "αποτρόπαια" επίθεση στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, την επομένη της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία

“Η Βρετανία καταδίκασε την “αποτρόπαια” επίθεση στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, την επομένη της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι απολύτως φρικτό ότι μόλις μια μέρα μετά τη συμφωνία αυτή. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε μια εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Οδησσού”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

“Αυτό δείχνει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ούτε λέξη από αυτά που λέει”, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, “και πρέπει να εργαστούμε επειγόντως με τους διεθνείς μας εταίρους για την εξεύρεση ενός άλλου τρόπου ώστε να εξαχθούν τα σιτηρά από την Ουκρανία χωρίς να εμπλακεί η Ρωσία και οι υποσχέσεις της που δεν τηρεί”.

Τα μέλη του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος αναμένεται να ψηφίσουν στις 5 Σεπτεμβρίου για να οριστεί ποιος — η Λιζ Τρας ή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ — θα είναι ο επόμενος αρχηγός της κυβέρνησης.

Σούνακ: Είμαι το αουτσάιντερ

Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε μπροστά σε υποστηρικτές του για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος ότι είναι το αουτσάιντερ απέναντι στην υποψηφιότητα της Λιζ Τρας, εν όψει της κρίσιμης εκλογής που θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Εξωτερικών. Με ειλικρίνεια και παρρησία ο Σούνακ παραδέχθηκε την αξιοπιστία των σφυγμομετρήσεων κοινής γνώμης και των εταιρειών στοιχηματισμού.

Πράγματι, οι εταιρείες στοιχηματισμού φέρνουν τη μέχρι χθες αουτσάιντερ Λιζ Τρας σε θέση φαβορί για επικράτηση στον τελευταίο και κρισιμότερο γύρο της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης για τη θέση του διαδόχου του παραιτηθέντος Μπόρις Τζόνσον.

Το Ινστιτούτο YouGov, το οποίο δεν φημίζεται ότι διακινδυνεύει την αξιοπιστία του, εμφανίζει την Υπουργό Εξωτερικών να προηγείται του Σούνακ στις προτιμήσεις των φίλων και μελών των Τόρηδων.

Μάλιστα, η διαφορά που καταγράφεται είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφού, με βάση τα ερευνητικά πορίσματα του εν λόγω Ινστιτούτου, η υποψηφιότητα της Λιζ Τρας σγκεντρώνει 62% έναντι 38% του Υπουργού Οικονομικών.

Έτσι, η μαχητική Λιζ Τρας φαίνεται να καρπώνεται τη μερίδα του λέοντος των πολιτικών φίλων της Πένι Μόρντον, η οποία δεν πέρασε στην τελική ευθεία για ελάχιστες ψήφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments