Πολιτική

Γεραπετρίτης: Πλέγμα δράσεων για εργασία και στέγη

Γεραπετρίτης: Πλέγμα δράσεων για εργασία και στέγη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση στον τομέα της εργασίας, όπως και στο φλέγον θέμα της στέγης, προϊδέασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση στον τομέα της εργασίας, όπως και στο φλέγον θέμα της στέγης, προϊδέασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ επεσήμανε πως μετά τις αρχικές του διαπιστώσεις (μείωση της ανεργίας – βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εργασίας – καταπολέμηση, σε πολύ μεγάλο βαθμό, της μαύρης εργασίας), ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε ένα τρίπτυχο δράσεων: «-Πρέπει να επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία. Από τα σχετικώς υψηλά επιδόματα ανεργίας δημιουργείται αντικίνητρο πραγματικής εργασίας.

«-Πρέπει να επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία. Από τα σχετικώς υψηλά επιδόματα ανεργίας δημιουργείται αντικίνητρο πραγματικής εργασίας.

-Η στέγη, δέκα χρόνια τώρα, ήταν μια παρωνυχίδα που δεν ήθελε κανείς να αγγίξει. Το ζήτημα της στέγης στις επόμενες δεκαετίες θα είναι από τα πλέον φλέγοντα. Ένας στους τρεις συμπολίτες μας ξοδεύει περισσότερο από 40% του εισοδήματός του στο κομμάτι της στέγασης, που είναι πάρα πολύ υψηλό ποσοστό. Επίσης, ένας στους τρεις έχει χρέος, το οποίο προκύπτει από την ατομική ιδιοκτησία, κυρίως μέσω δανείου».

Σε άλλα ζητήματα, περιέγραψε την επιθυμία της κυβέρνησης για ένα κράτος επαγγελματικό, που θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη, χωρίς τις αδράνειες του παρελθόντος -και το πελατειακό κράτος είναι μόνο μία από αυτές, πρόσθεσε. Επαγγελματικό κράτος σημαίνει τυποποιημένες διαδικασίες και η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ από το ότι δεν υπήρχαν τυποποιημένες διαδικασίες, είπε. Ενώ, θέτοντας το στόχο της μετάβασης σε μια αποπροσωποποιημένη Πολιτεία, που δεν θα συνδέεται άμεσα, δηλαδή, με το πρόσωπο του εκάστοτε πρωθυπουργού, ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι τώρα «σπάνε» αδράνειες δεκαετιών, αν όχι δύο αιώνων, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments