Ελλάδα

Τουρισμός: Πλησιάζει το 100% η πληρότητα των καταλυμάτων – Πρωταθλητές οι Βρετανοί

Τουρισμός: Πλησιάζει το 100% η πληρότητα των καταλυμάτων – Πρωταθλητές οι Βρετανοί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρισμός: Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις αφίξεις των τουριστών, μιας και τα νούμερα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, φέρνουν κάτι παραπάνω από ικανοποίηση

Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις αφίξεις των τουριστών, μιας και τα νούμερα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, φέρνουν κάτι παραπάνω από ικανοποίηση. Για την ακρίβεια οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας υπάρχουν αυξημένες ροές κόσμου, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδος.

Παράλληλά υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για όλο τον Ιούλιο με προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις άνω των 4 εκατομμυρίων συνολικά σε πτήσεις από το εξωτερικό, πληρότητες στο κόκκινο τις επόμενες ημέρες στα νησιά, με βάση τα στοιχεία από τις πλατφόρμες κρατήσεων, όχι όμως και στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου τα νούμερα του 2019 είναι πιο μακριά. Ο οδικός τουρισμός θέλει κι αυτός χρόνο για να ανακάμψει και υπολείπεται φέτος σημαντικά σε σύγκριση με την περίοδο της κανονικότητας. Ξενοδοχεία:

Αυτή είναι η «ακτινογραφία» της τουριστικής κίνησης του Ιουλίου, του πρώτου από τους δύο θερμούς» μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, με τους Βρετανούς, παρά τις μεγάλες αρρυθμίες, τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων στα εκεί αεροδρόμια να αναδεικνύονται μέχρι στιγμής πρωταθλητές ως προς τις αφίξεις στα ελληνικά νησιά και τους Γερμανούς να ακολουθούν κατά πόδας.

Είναι ενδεικτικό ότι οι δύο παραδοσιακά πιο δυνατές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα έφεραν μόνο τον Ιούνιο πάνω από 900.000 επισκέπτες στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας: Με βάση τα στοιχεία από τη Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 από τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, οι αφίξεις ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκαν εντυπωσιακά τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις 540.000.

Εν τω μεταξύ, οι προσδοκίες από τους Γερμανούς είναι υψηλές για τους επόμενους μήνες, με ανοιχτή την πρόσκληση και από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κάλεσε την περασμένη εβδομάδα Γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα τους στην Ελλάδα «με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας». Επί του παρόντος, πάντως, μέσα στο καλοκαίρι, η βρετανική αγορά αναδεικνύεται πρώτη τον Ιούλιο, όπως και τον Ιούνιο, ως προς τον συνολικό προγραμματισμό θέσεων από το εξωτερικό στα ελληνικά αεροδρόμια και ακολουθούν Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments