Κόσμος

Χένρι Κίσινγκερ: Καμία παραχώρηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία

Χένρι Κίσινγκερ: Καμία παραχώρηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: gawker

Τα πάντα θα πρέπει να αποφασιστούν από κοινού με τον λαό της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο άλλοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, την ημέρα που ο πόλεμος έκλεισε τον πέμπτο του μήνα

Να μη δεχθούν την παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος των εδαφών που κυρίευσε και κατέχει η Ρωσία από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, σε όποιες μελλοντικές διαπραγματεύσεις παροτρύνει τόσο την κυβέρνηση της Ουκρανίας, όσο και αυτές των χωρών της Δύσης, ο Αμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ.

Ο κ. Κίσινγκερ δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι δεν θα πρέπει να καν να τεθεί στο τραπέζι ζήτημα παραχώρησης εδαφών και παρότρυνε τη Δύση να είναι σαφής για το τι θα τεθεί σε συζήτηση και τι όχι στις μελλοντικές συνομιλίες.

Τα πάντα θα πρέπει να αποφασιστούν από κοινού με τον λαό της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο άλλοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, την ημέρα που ο πόλεμος έκλεισε τον πέμπτο του μήνα.

Γόνος οικογένειας γερμανοεβραίων που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη ναζιστική Γερμανία το 1938, ο κ. Κίσινγκερ μετατράπηκε σε διαμορφωτή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τα χρόνια του 1960 ως και τα χρόνια του 1970, όταν διετέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας και κατόπιν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Έλαβε Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων με την κυβέρνηση αυτού που ήταν τότε το Βόρειο Βιετνάμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments