Focus

Ο Neil Kamimura φτιάχνει τα πιο σπάνια μαχαίρια στον κόσμο – Παραγγελίες από το Χόλυγουντ

Ο Neil Kamimura φτιάχνει τα πιο σπάνια μαχαίρια στον κόσμο – Παραγγελίες από το Χόλυγουντ

Πηγή Φωτογραφίας: M the Writer

Ο Neil Kamimura έχει συνεχίσει την κληρονομιά του σιδηρουργού του παππού του και τώρα φτιάχνει μαχαίρια για σεφ και συλλέκτες.

Κοιτάζοντας την υπαίθρια βεράντα από το πίσω μέρος ενός εργαστηρίου ανακυκλωμένων  μετάλλων, βλέπω πλούσια και φυλλώδη μπανανιά, μακαντάμια και καφεόδεντρα—και ξέρω ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός δεν βρίσκεται πολύ πίσω από αυτόν τον τοίχο πρασίνου. Ο ήχος από το μαχαίρι με κάνει να συνειδητοποιώ που είμαι.

View this post on Instagram

A post shared by Neil Kamimura (@rpm_neil)

Βρίσκομαι στο εργαστήριο σιδηρουργίας του Neil Kamimura, στη φάρμα Hulualoa, στο Big Island της Χαβάης. Ο αέρας είναι εύκολα 10 βαθμούς πιο δροσερός εδώ από ό,τι στην ακτή κάτω, από όπου ήρθα, το Four Seasons Hualalei μπροστά στον ωκεανό, και είναι ένας από τους λόγους που ο Kamimura μετέφερε το εργαστήριό του εδώ από το κέντρο της πόλης Kona πριν από μερικά χρόνια. Όταν αντιμετωπίζετε θερμοκρασίες σφυρηλάτησης έως και 2.100 μοιρών, κάθε βαθμός μετράει.

Το Four Seasons Hualalei παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο μενού Only at Hualalei Experiences. Οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν για εξωφρενικές και μοναδικές δραστηριότητες, όπως η εκμάθηση ελεύθερης κατάδυσης με τον πρωταθλητή δύτη Kimi Werner. να εξάγουν το δικό τους σανταλόξυλο από ένα βιώσιμο δάσος στο Mauna Loa και να το χρησιμοποιούν για μασάζ στο σπα. και φτιάχνοντας ένα μαχαίρι σεφ με τον Neil Kamimura. Έτσι βρέθηκα στο μικρό εργαστήριο περιτριγυρισμένο από πράσινο.

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με κάθε είδους ανακυκλωμένα μεταλλικά σήματα και αντικείμενα, αλλά υπάρχει ένα, που κρέμεται στο κέντρο του επάνω πίσω τοίχου, που τραβάει τα βλέμματα, παρόλο που είναι το πιο απλό. Μαύρα γράμματα σε μια λευκή πινακίδα, γράφει «Τ. Kamimura Blacksmith Shop», γραμμένο με ιαπωνικούς χαρακτήρες.

View this post on Instagram

A post shared by Neil Kamimura (@rpm_neil)

Ο παπ«Τη στιγμή που χτύπησα [το ατσάλι], ήξερα ότι αυτό έπρεπε να κάνω», λέει. «Έτσι απλά χτυπούσα [μαχαίρια] έτσι όλη μέρα. Είχα τόσο εμμονή, που δεν ήθελα καν να πάω στο κουρείο. Έτσι απλά σταμάτησα να κόβω τα μαλλιά μου, σταμάτησα να ξυρίζω το πρόσωπό μου. Απλώς ήμουν εκεί μέσα όλη την ώρα, όπως κάθε στιγμή που ξυπνούσα».πούς του ήταν ο πρώτος Ιάπωνας μετανάστης που είχε μια επιχείρηση εντελώς μόνος του στη Χαβάη το 1932. Το “T” σημαίνει Teiji, το οποίο είναι επίσης το μεσαίο όνομα του Neil.

Η νέα αρχή

Πριν από το θάνατο της μητέρας του, ήταν ξυρισμένος, με κοντά μαλλιά. Σήμερα, ο Kamimura έχει μακριά μαύρα μαλλιά με έναν κότσο πάνω από το κεφάλι του και μια μακριά, θαμνώδη γενειάδα.Μετά από οκτώ μήνες αυτοεκπαιδευμένης σφυρηλάτησης μαχαιριών, η κοπέλα του εκείνη την εποχή τον υπέβαλε για μια θέση στην εκπομπή Forged in Fire του History Channel, έναν διαγωνισμό κατασκευής μαχαιριών. Έγινε δεκτός και κέρδισε το επεισόδιο του απέναντι σε τρεις έμπειρους σιδηρουργούς.

Από τότε, το προφίλ του μεγάλωσε γρήγορα και απίστευτα, με τον ίδιο να φτιάχνει μαχαίρια για όλους, από τον ηθοποιό Τζέισον Μομόα μέχρι τον σταρ της κάντρι μουσικής Ζακ Μπράουν, καθώς και για ντόπιους χαμηλού προφίλ όπως ο Φρανκ Κραμ, συνιδιοκτήτης του Kona Butcher Shop. Έχει μια λίστα αναμονής για τα προσαρμοσμένα μαχαίρια του με εκατοντάδες ονόματα (σεφ όπως ο Philip Tessier, πρώην του The French Laundry, είναι σε αυτήν) και ο ιστότοπός του σημειώνει ότι δεν δέχεται νέες παραγγελίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments