Διεθνή

Ζελένσκι: Αρχίζουμε εξαγωγή σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα

Ζελένσκι: Αρχίζουμε εξαγωγή σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: abcnews

Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα αρχίσει να εξάγει σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, με βάση τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Οριστικό τέλος στο θρίλερ σχετικά με το εάν θα εφαρμοστεί στην πράξη ή όχι η συμφωνία που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη έβαλε ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα αρχίσει να εξάγει σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, με βάση τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

«Έχουμε προετοιμάσει τα πάντα. Υπάρχει ένας διάδρομος από την πλευρά μας, στα ύδατά μας, ελέγχεται από την Ουκρανία και οι επιθεωρήσεις [των πλοίων] σε αυτά θα γίνονται μόνο από Ουκρανούς… Σίγουρα θα ξεκινήσουμε τις εξαγωγές», δήλωσε ο Ζελένσκι,  σε ενημέρωση προς τον πρόεδρο της Γουατεμάλας στο Κίεβο, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, «η Τουρκία και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με τα οποία υπογράφηκαν οι σχετικές συμφωνίες, θα εξασφαλίσουν περαιτέρω ασφάλεια στις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Εμπιστευόμαστε την Τουρκία και τον ΟΗΕ, με τους οποίους έχουμε υπογράψει σχετικά έγγραφα αναφορικά με την εξαγωγή σιτηρών, και θα πρέπει να φροντίσουν για την ασφάλεια των πλοίων άλλων κρατών που έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν σιτηρά, καλαμπόκι και κριθάρι σε άλλες χώρες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments