Διεθνή

Ρωσία: Για τη στρατιωτική συνεργασία θα έχουν επαφή Πούτιν – Ερντογάν

Ρωσία: Για τη στρατιωτική συνεργασία θα έχουν επαφή Πούτιν – Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: POLITICO

Ρωσία: Για την στρατιωτική, αλλά και την τεχνική συνεργασία που θέλουν να έχουν Ρωσία και Τουρκία, θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Βλάντιμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Για την στρατιωτική, αλλά και την τεχνική συνεργασία που θέλουν να έχουν Ρωσία και Τουρκία, θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Βλάντιμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, στη συνάντηση που θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Oπως μεταδίδει το Anadolu, ερωτηθείς εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν συζητήσει το θέμα της συνεργασίας στα τουρκικής κατασκευής μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, είπε ότι η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία βρίσκεται συνεχώς στην ατζέντα των δύο χωρών.

«Το γεγονός ότι αναπτύσσεται αλληλεπίδραση σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα δείχνει ότι ολόκληρο το δίκτυο σχέσεων βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας αναφέρθηκε επίσης «σε διάφορες διαστάσεις» κατά τις πρόσφατες επαφές. «Συνήθως, σε κάθε συνάντηση συζητούνται διαφορετικές πτυχές», τόνισε ο Πεσκόφ.

Η επίσκεψη στο Σότσι ανακοινώθηκε χθες από την τουρκική προεδρία, η οποία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ατζέντα της.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας, του ΟΗΕ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με την επανέναρξη των αποστολών σιτηρών από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τη συμφωνία, τόσο οι Τούρκοι και οι Ρώσοι αξιωματούχοι, όσο και ο ΟΗΕ και οι Ουκρανοί, θα υπηρετήσουν στο ειδικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη για να συντονίσουν τις αποστολές.

Νέες πιέσεις σε ΗΠΑ για F – 16

Συνεχίζονται οι πιέσεις που ασκεί η Τουρκία στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την άρση των όρων, των προϋποθέσεων και των αντιρρήσεων, που θέτει η Ουάσιγκτον

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.

Στη δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη συνάντηση, αναφέρεται πως «Ο Υπουργός Ακάρ και ο Υπουργός ¨ Όστιν, αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις για θέματα άμυνας και ασφάλειας, ιδίως για τις σιτηρών από την Ουκρανία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και την προμήθεια F -16».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments