Αθλητισμός

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι κανόνες συμπεριφοράς των φιλάθλων στα γήπεδα του Κατάρ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι κανόνες συμπεριφοράς των φιλάθλων στα γήπεδα του Κατάρ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Απαγορεύεται κάθε συμπεριφορά που προκαλεί ζημιά, κίνδυνο, παρεμπόδιση, συναγερμό, διαφωνία με άλλους, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Σε συνέχεια του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ [21/11-18/12 2022], στον οποίο περιλαμβάνεται η απαγόρευση των ομπρελών, του αλκοόλ, των τροφίμων, των ζώων, του υλικού με πολιτικό περιεχόμενο, των περίφημων- από το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής- «βουβουζελών», αλλά και η… νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, διευκρινίζεται πώς πρέπει να είναι και η συμπεριφορά των φιλάθλων μέσα στα γήπεδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης “Mundo Deportivo”.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, απαγορεύεται κάθε συμπεριφορά που προκαλεί ζημιά, κίνδυνο, παρεμπόδιση, συναγερμό, διαφωνία με άλλους.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να ακολουθούν όλες τις οδηγίες που λαμβάνουν από την αστυνομία ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στις περιοχές που επιτρέπει το εισιτήριο που αγόρασαν ή η διαπίστευση που λαμβάνουν. Σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν αιτήματος των δυνάμεων δημόσιας τάξης, μπορούν να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Σεβασμός στη χρήση της μπούρκας

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, επιτρέπεται η χρήση μπούρκας ή παρόμοιας προστατευτικής μάσκας, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσκομίσουν το αντίστοιχο ιατρικό πιστοποιητικό.

Έτσι δεν μπορούν να φορούν τίποτα στο πρόσωπό τους που θα μπορούσε να εμποδίσει την εμφάνισή του, εκτός από μια ιατρικά εξουσιοδοτημένη μάσκα ή μπούρκα που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Κατάρ.

Οι φίλαθλοι πρέπει να τοποθετούν τα απορρίμματα σωστά και στους πολλαπλούς κάδους που θα τοποθετηθούν εντός του γηπέδου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι υποχρεούνται να ειδοποιούν την αστυνομία ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος ή οποιουδήποτε περιστατικού που μπορεί να συμβεί εντός του γηπέδου.

Επιπλέον, η ρίψη αντικειμένων, ουσιών σε άλλα άτομα ή προς την κατεύθυνση του αγωνιστικού χώρου θα απαγορεύεται πλήρως. Το πρωτόκολλο κάνει επίσης λόγο για πρόκληση πυρκαγιάς, χρήση φωτοβολίδων και όπλων.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν εισόδους ή εξόδους, σκάλες, εξόδους κινδύνου ή να έχουν οποιαδήποτε συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία εντός του σταδίου.

Σε καμία περίπτωση οι φίλαθλοι δεν επιτρέπεται να υποκινούν οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά που μπορεί να προκαλέσει επεισόδια εντός του γηπέδου. Επιπλέον δεν μπορούν να ενεργούν με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί επιθετικός, απειλητικός, προκλητικός, προσβλητικός ή μεροληπτικός. Απαγορεύεται αυστηρά ο εκνευρισμός ή η παρενόχληση οποιουδήποτε άλλου προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των παικτών ή των διαιτητών του αγώνα.

Επίσης, δεν θα μπορούν να στέκονται σε σημείο όπου μπορεί να εμποδίζει την θέαση των άλλων φιλάθλων. Το ίδιο ισχύσει και στους χώρους για θεατές με αναπηρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments