Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών από εμπρησμούς ζητεί ο εισαγγελέας από την αστυνομία

ΕΛΑΣ: Μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών από εμπρησμούς ζητεί ο εισαγγελέας από την αστυνομία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΕΛΑΣ:  Σε εγρήγορση καλεί ο εισαγγελέας να βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτραπούν πυρκαγιές από εμπρησμούς, εν μέσω της περιόδου του θέρους

Σε εγρήγορση καλεί ο εισαγγελέας να βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτραπούν πυρκαγιές από εμπρησμούς, εν μέσω της περιόδου του θέρους, με καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον ανθρώπινο παράγοντα όσο και για το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έστειλε έγγραφες οδηγίες προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση εγκλημάτων εμπρησμού. Όπως έγινε γνωστό, ζητεί από την αστυνομία να διενεργεί συνεχείς ελέγχους με περιπολίες, έρευνες και επιτήρηση ύποπτων οχημάτων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, όταν διαπιστώνεται η τέλεση εγκληματικών ενεργειών να σχηματίζονται δικογραφίες και να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

Φωτιά στον Έβρο: Σε επαγρύπνηση λόγω του πολύ υψηλού δείκτη επικινδυνότητας

Αντιληπτή πλέον δια γυμνού οφθαλμού είναι η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου που επί μία εβδομάδα καίει στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. «Τις προηγούμενες ημέρες ερχόμενος στη Δαδιά έβλεπες καπνούς και εστίες φωτιάς διάσπαρτες παντού. Σήμερα η εικόνα που αντικρίζουμε μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε, πάντα συγκρατημένα. Είναι μία καλύτερη ημέρα σε σχέση με τις προηγούμενες.

Το χθεσινό μέτωπο βόρεια-βορειοδυτικά της Λευκίμης σχεδόν έχει εξαφανιστεί, έχουν γίνει οι ζώνες πυρασφάλειας, τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν στοχευμένες ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης εντοπίζουν και σβήνουν τις εν δυνάμει νέες εστίες», δηλώνει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. pyrkagia-canadair

Ωστόσο με την περιοχή να εμφανίζει δείκτη επικινδυνότητας 4 και τον βόρειο άνεμο έντασης 4 μποφόρ να κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, ο κ. Πέτροβιτς διευκρινίζει ότι και αυτό το 24ωρο είναι κρίσιμο καθώς παρά την επαγρύπνηση του συνόλου των δυνάμεων πυρόσβεσης, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments