Διεθνή

Κίνα: Υπό έρευνα κορυφαίος υπουργός

Κίνα: Υπό έρευνα κορυφαίος υπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: reuters/news.cgtn

Τα κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν απλώς ότι ερευνάται για ύποπτη παραβίαση της πειθαρχίας και του νόμου

Ο υψηλόβαθμος επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT), Σιάο Γιατσίνγκ, βρίσκεται υπό έρευνα για ύποπτη παραβίαση της πειθαρχίας και του νόμου, ανέφεραν την Πέμπτη τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν κάποια άλλη πληροφορία.

Η απουσία του ονόματός του, ήταν εμφανής, στον κατάλογο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας με αξιωματούχους που εξελέγησαν στις 19 Ιουλίου για να συμμετάσχουν στο 20ο συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για αργότερα φέτος. Ως εν ενεργεία υπουργός, ο Σιάο αναμενόταν να είναι στη λίστα.

Ο 62χρονος Σιάο, ήταν προηγουμένως επικεφαλής της Κρατικής Διοίκησης για τη Ρύθμιση της Αγοράς και προηγουμένως ηγήθηκε της Επιτροπής Εποπτείας και Διαχείρισης Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων.

Το MIIT επιβλέπει ένα τεράστιο τμήμα της οικονομίας της Κίνας που περιλαμβάνει τηλεπικοινωνίες 5G, ημιαγωγούς, ηλεκτρικά οχήματα και παραγωγή εμβολίων.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Σιάο ήταν στις 6 Ιουλίου, όταν προήδρευσε μιας εικονικής διάσκεψης υπουργών πληροφοριών από την ομάδα BRICS χωρών που περιλαμβάνει επίσης τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments