Πολιτική

Παρέμβαση του πρωθυπουργού να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Παρέμβαση του πρωθυπουργού να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η καταγγελία Ανδρουλάκη για το κινητό του, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Παράλληλα, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και αύριο.

Τι κατήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης καταγγέλλοντας ότι παραλίγο να πέσει θύμα παρακολούθησης με το σύστημα Predator.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Είχε γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το λογισμικό predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν είναι δημοκρατικό μου καθήκον και όχι προσωπικό ζήτημα. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο. Γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές».

Σύμφωνα με πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη, μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων παρακολούθησης με το λογισμικό «Πήγασος», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε μία Ειδική Υπηρεσία, μέσω της οποίας οι Ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να ελέγχουν τις τηλεφωνικές τους συσκευές για τυχόν μολύνσεις από παράνομα λογισμικά παρακολούθησης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments