Διεθνή

Μόσχα: Ως “ψευδείς” χαρακτηρίζονται οι αριθμοί των ΗΠΑ για τις απώλειες της Ρωσίας στον πόλεμο

Μόσχα: Ως “ψευδείς” χαρακτηρίζονται οι αριθμοί των ΗΠΑ για τις απώλειες της Ρωσίας στον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μόσχα: Οι αριθμοί για τους οποίους γίνεται λόγος στις ΗΠΑ, όσον αφορά τις απώλειες που έχει υποστεί η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, από την 24η Φεβρουαρίου είναι "ψευδείς", σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία

Οι αριθμοί για τους οποίους γίνεται λόγος στις ΗΠΑ, όσον αφορά τις απώλειες που έχει υποστεί η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, από την 24η Φεβρουαρίου είναι “ψευδείς”, σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία.

«Σε τελευταία ανάλυση, δεν πρόκειται για δεδομένα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά για δημοσιεύματα σε εφημερίδες», τόνισε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Στην εποχή μας, ακόμη και οι πιο αξιόπιστες εφημερίδες δεν διστάζουν να διασπείρουν ψεύδη κάθε είδους. Δυστυχώς, αυτή είναι πρακτική που βλέπουμε ολοένα συχνότερα».

Ο κ. Πεσκόφ έκανε την τοποθέτηση αυτή αντιδρώντας σε δημοσίευμα των New York Times για τις ρωσικές απώλειες στη σύρραξη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Δημοκρατική βουλευτής Ελίσα Σλότκιν είπε προχθές Τετάρτη στο CNN πως «ενημερωθήκαμε ότι πάνω από 75.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», αριθμός που χαρακτήρισε «τεράστιο». Η κυρία Σλότκιν είχε προηγουμένως παραστεί σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πόλεμο από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας ήταν θεωρητικά απόρρητο.

Πεσκόφ: Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή από τη Δύση

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα [29/7] Παρασκευή ότι δεν βλέπει αλλαγή στη στάση της Δύσης για παραχωρήσεις αναφορικά με την Ουκρανία προκειμένου να εξασφαλίσει κατάπαυση πυρός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η Μόσχα είχε παρατηρήσει αλλαγή στη στάση της Δύσης, απάντησε: «Όχι».

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία και άλλες χώρες έχουν παράσχει άνευ προηγουμένου στρατιωτική και πολιτική στήριξη στην Ουκρανία καθώς προσπαθεί να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει εδώ και πέντε μήνες μια σφοδρή εκστρατεία εναντίον της διά ξηράς, θάλασσας και αέρος.

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε σχόλια του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times κάλεσε τη Δύση να «απορρίψει τις ψεύτικες ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments