Διεθνή

Έλλειψη τροφίμων για 1 στους 3 Ουκρανούς

Έλλειψη τροφίμων για 1 στους 3 Ουκρανούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ένας στους τρεις Ουκρανούς υποφέρει από ελλείψεις τροφίμων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

Ένας στους τρεις Ουκρανούς υποφέρει από ελλείψεις τροφίμων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σύμφωνα με όσα δήλωσε από την Ουκρανία ο επικεφαλής επικοινωνίας στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (WFP: World Food Program) στην Ουκρανία, Αντουάν Βάλλας.

«Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία. Ένας στους τρεις Ουκρανούς ζει, επί του παρόντος, σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας στη χώρα. Εστιάζουμε την προσοχή μας στην ευέλικτη παροχή βοήθειας […], για την υποστήριξη των αναγκών διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο Α. Βάλλας, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κέντρο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ουκρανίας στο Κίεβο.

Το WFP έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερους από δύο εκατομμύρια Ουκρανούς είτε με διανομές τροφίμων είτε με πληρωμές σε μετρητά, υπενθύμισε ο Α. Βάλλας.

Συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο το WFP έχει διανείμει αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης είναι ο οργανισμός επισιτιστικής βοήθειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  Το εν λόγω Πρόγραμμα είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός που καταπολεμά την πείνα παγκοσμίως, παρέχοντας επισιτιστική βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κάθε χρόνο, το WFP βοηθά 80 εκατομμύρια ανθρώπους σε σχεδόν 80 χώρες, ενώ, το 2020, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειες που καταβάλλει στην καταπολέμηση της πείνας στις περιοχές, οι οποίες πλήττονται από συγκρούσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments