Οικονομία

Σκυλακάκης: Πιο κοντά στο χειρότερο σενάριο για διακοπή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη

Σκυλακάκης: Πιο κοντά στο χειρότερο σενάριο για διακοπή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι να μπει το φθινόπωρο δεν μπορούμε να πούμε κάτι.

Στο γεγονός ότι η Ευρώπη είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα με την διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι η χώρα μας αντισταθμίζει τις δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που προκαλεί η αύξηση στα καύσιμα, με την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Ανοιχτό παράθυρο για νέα επιταγή ακρίβειας

Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι να μπει το φθινόπωρο δεν μπορούμε να πούμε κάτι.

Φυσικό αέριο: Η Ελλάδα στο επίκεντρο 

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στην οριστικοποίηση των εγγράφων για την έναρξη λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Βουλγαρίας – Ελλάδας. «Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού με την Ελλάδα στις 8 Ιουλίου, τώρα μπορούμε να αναφέρουμε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στην ολοκλήρωση του τεκμηριωμένου μέρους που χρειάζεται για να ξεκινήσει η λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού», δήλωσε ο Πέτκοφ σε συνέντευξη Τύπου από την έδρα της κυβέρνησης.

Η εταιρία του έργου, η ICGB, έχει υποσχεθεί να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό λειτουργικότητας του έργου (Πράξη 16) μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Αυτό το πιστοποιητικό θα μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ο διασυνδετήριος αγωγός, δήλωσε ο Πέτκοφ.

Κατά την ενημέρωση του Τύπου, ο απερχόμενος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νικόλοφ πρόσθεσε ότι η τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί σημαντικά από την 1η Οκτωβρίου, χάρη στην έναρξη λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού.

Στη συνέχεια ο Πέτκοφ δήλωσε ότι το έργο είναι σημαντικό για όλη την περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments