Διεθνή

Λήξη συναγερμού: Στη θάλασσα τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου

Λήξη συναγερμού: Στη θάλασσα τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι το Long March 5 "εισήλθε από τον Ινδικό Ωκεανό περίπου στις 10:45 π.μ. MDT [16:45 GMT] στις 7/30". Παρέπεμψε τους αναγνώστες του στις κινεζικές αρχές για περισσότερες λεπτομέρειες

 Ένας κινεζικός πύραυλος έπεσε ξανά στη Γη το Σάββατο πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, αλλά η NASA είπε ότι το Πεκίνο δεν μοιράστηκε τις «συγκεκριμένες πληροφορίες τροχιάς» που απαιτούνται για να γνωρίζει πού ενδέχεται να πέσουν συντρίμμια.

Σε ένα tweet, η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι το Long March 5 “εισήλθε από τον Ινδικό Ωκεανό περίπου στις 10:45 π.μ. MDT [16:45 GMT] στις 7/30”. Παρέπεμψε τους αναγνώστες του στις κινεζικές αρχές για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας έδωσε συντεταγμένες επανεισόδου ως 119 μοίρες ανατολικού γεωγραφικού μήκους και 9,1 μοίρες βόρειου γεωγραφικού πλάτους. Αυτό αντιστοιχεί σε μια περιοχή στη θάλασσα Sulu – ανατολικά του νησιού Palawan των Φιλιππίνων στον βόρειο Ειρηνικό.

Οι πρόσφατοι πύραυλοι που κατευθύνονται προς τον ημιτελή διαστημικό σταθμό της Κίνας, γνωστούς ως Tiangong, δεν είχαν τη δυνατότητα για ελεγχόμενη επανείσοδο.

«Όλα τα έθνη που μεταφέρουν το διάστημα θα πρέπει να ακολουθούν τις καθιερωμένες βέλτιστες πρακτικές και να κάνουν το μέρος τους για να μοιραστούν αυτό το είδος πληροφοριών εκ των προτέρων για να επιτρέψουν αξιόπιστες προβλέψεις πιθανού κινδύνου πρόσκρουσης συντριμμιών», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson. «Αυτό είναι κρίσιμο για την υπεύθυνη χρήση του διαστήματος και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων εδώ στη Γη».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Μαλαισία δημοσίευσαν βίντεο με συντρίμμια ρουκετών.

Η Aerospace Corp, ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση κοντά στο Λος Άντζελες, είπε ότι ήταν απερίσκεπτο να επιτραπεί σε ολόκληρο το βασικό στάδιο του πυραύλου – το οποίο ζυγίζει 22,5 τόνους- να επιστρέψει στη Γη σε μια ανεξέλεγκτη επανείσοδο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αναλυτές είπαν ότι το σώμα του πυραύλου θα αποσυντεθεί καθώς βυθιζόταν στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι αρκετά μεγάλο ώστε πολλά κομμάτια πιθανότατα θα επιβιώσουν από μια πύρινη επανείσοδο σε βροχή συντριμμιων σε μια περιοχή μήκους περίπου 2.000 km και πλάτους κατά περίπου 70 km

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν σχολίασε αμέσως. Η Κίνα δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα παρακολουθεί στενά τα συντρίμμια, αλλά είπε ότι ενέχει μικρό κίνδυνο για οποιονδήποτε στο έδαφος.

Ο Long March 5B εκτοξεύτηκε στις 24 Ιουλίου για να παραδώσει μια εργαστηριακή μονάδα στον νέο υπό κατασκευή κινεζικό διαστημικό σταθμό, σηματοδοτώντας την τρίτη πτήση του πιο ισχυρού πυραύλου της Κίνας από την παρθενική του εκτόξευση το 2020.

Θραύσματα ενός άλλου κινεζικού Long March 5B προσγειώθηκαν στην Ακτή του Ελεφαντοστού το 2020, προκαλώντας ζημιές σε πολλά κτίρια , αν και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments