Διεθνή

Μπάιντεν: Επιστροφή στην καραντίνα – Ξανά θετικός στον κορωνοϊό

Μπάιντεν: Επιστροφή στην καραντίνα – Ξανά θετικός στον κορωνοϊό

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαγνωστεί θετικός δύο φορές

Μόλις 10 ημέρες μετά τη διάγνωση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  διαγνώστηκε ξανά με covid, λίγο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του Paxlovid, μιας ισχυρής αντι-ιικής θεραπείας.

Τουλάχιστον ένας διακεκριμένος γιατρός έχει προειδοποιήσει ότι έως και το 40% όσων λαμβάνουν ένα κύκλο Paxlovid, καταλήγουν να είναι θετικοί στον ιό και πάλι εντός 30 ημερών.

Σε ένα σημείωμα που κυκλοφόρησε το Σάββατο, ο γιατρός του Μπάιντεν, Δρ. Κέβιν Ο’ Κόνορ, είπε ότι ο πρόεδρος δεν παρουσιάζει νέα συμπτώματα και «συνεχίζει να αισθάνεται αρκετά καλά».

Ο Ο’ Κόνορ είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα μιας «ανάκαμψης» των δοκιμών, η οποία θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μικρό ποσοστό ασθενών που, όπως ο Biden, χρησιμοποιούσαν το αντιικό φάρμακο Paxlovid ως μέρος της θεραπείας τους κατά του COVID.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Μπάιντεν, 79 ετών, έγραψε στο Twitter: «Φίλοι, σήμερα βρέθηκα ξανά θετικός στον COVID. Αυτό συμβαίνει με μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων. Δεν έχω συμπτώματα, αλλά θα απομονωθώ για την ασφάλεια όλων γύρω μου. Είμαι ακόμα στη δουλειά και θα επιστρέψω σύντομα στο δρόμο».

Αργότερα το απόγευμα, δημοσίευσε ένα βίντεο 12 δευτερολέπτων με μία «γρήγορη ενημέρωση» για την κατάστασή της υγείας τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments