Ελλάδα

Τουρισμός: Η Ελλάδα το ιδανικότερο μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη “La Repubblica”

Τουρισμός: Η Ελλάδα το ιδανικότερο μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη “La Repubblica”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τουρισμός: «Ύμνος» για το ελληνικό καλοκαίρι είναι το νέο αφιέρωμα της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica»

«Ύμνος» για το ελληνικό καλοκαίρι είναι το νέο αφιέρωμα της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» που αναφέρει πως «δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 200 ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της δημοκρατίας».

Έπειτα από έρευνα, η εφημερίδα προτείνει τους πολυτιμότερους «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ειδικά ενδιαφέροντα των Ιταλών ταξιδιωτών. Ανάμεσα σε προτάσεις από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, η Αστυπάλαια καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με το άρθρο, η «πεταλούδα του Αιγαίου» αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες. Καιρός αύριο 1/8/2022

Τονίζεται επίσης πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί που θα «οδηγήσει» τους επισκέπτες στο μέλλον της αειφορίας μέσα από το πρωτοπόρο «πράσινο» εγχείρημα που υλοποιείται και με την ίδια ευκολία θα τους «ταξιδέψει» στο παρελθόν και στο μοναδικό αρχαίο νεκροταφείο βρεφών του κόσμου που χρονολογείται δεκάδες αιώνες πριν, από τη Γεωμετρική περίοδο.

«Η ποιότητα υπηρεσιών, το εύρος εναλλακτικών επιλογών, η αυθεντικότητα, το φυσικό κάλλος, οι πράσινες πρωτοβουλίες και οι ενέργειες μας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας έχουν συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ροές από Ελλάδα και εξωτερικό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, σε σχετική ανακοίνωση.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.