Κόσμος

Ρωσία: Η συγκομιδή σιτηρών στην Κριμαία ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ

Ρωσία: Η συγκομιδή σιτηρών στην Κριμαία ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσία: Η Κριμαία είχε συγκομιδή άνω των 2 εκατ. τόνων σιτηρών, όπου αποτελεί τη μεγαλύτερή της συγκομιδή από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό υπουργείο Γεωργίας

Η Κριμαία είχε συγκομιδή άνω των 2 εκατ. τόνων σιτηρών, πριν αυτά υποστούν ξήρανση και καθαρισμό – η μεγαλύτερή της συγκομιδή από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα [1/8] το τοπικό υπουργείο Γεωργίας. Να θυμίσουμε πως προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σοδειά της Κριμαίας από τη σοβιετική εποχή, όταν η συγκομιδή έφθασε τα 2,2 εκατ. τόνους σιτηρών το 1989, ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι γεωργοί έχουν ήδη συλλέξει σιτηρά από το 95% της περιοχής συγκομιδής.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχει καταλάβει η Μόσχα από τότε που έστειλε τον στρατό της στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου και ότι εξάγει μέρος αυτών από την Κριμαία. Η Μόσχα αρνείται κάθε τέτοια ενέργεια.

Η Ουκρανία, βασικός εξαγωγέας σιτηρών, αδυνατεί να αποστείλει τα εμπορεύματά της στο εξωτερικό μέσω της Μαύρης Θάλασσας λόγω του ρωσικού αποκλεισμού στα λιμάνια της από τις 24 Φεβρουαρίου. Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνίες στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο με στόχο την επανέναρξη αποστολών προκειμένου να αποφευχθεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Το πρώτο πλοίο που μεταφέρει σιτηρά αναχώρησε σήμερα από το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Οδησσός: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

Το πρώτο πλοίο, που μετέφερε ουκρανικά σιτηρά, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού, σήμερα, Δευτέρα. Το πλοίο, που είναι  φορτωμένο με 26.0000 τόνους καλαμποκιού, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Τουρκία.

Το πλοίο φέρει τη σημαία της Σιέρα Λεόνε και κατευθύνεται προς τον Λίβανο. «Η Ουκρανία μαζί με τους εταίρους μας έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την πρόληψη της παγκόσμιας πείνας», ανέφερε ο Oleksandr Kubrakov, υπουργός υποδομών της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζει ότι το όνομα του πλοίου είναι «Razoni» και αναχώρησε από την Οδησσό για να μεταβεί στο λιμάνι της Τρίπολης στον Λίβανο. Το πλοίο αναμένεται να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Αυγούστου. Το πλοίο θα συνεχίσει να φτάνει στο λιμάνι προορισμού, μετά την αναγκαία επιθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments