Διεθνή

Τουρκία: Τρέχει με…100 ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Τρέχει με…100 ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη
Τουρκία: Ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη έτρεξε τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 99,11%

Ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη έτρεξε τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 99,11% ενώ η αύξηση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ήταν 4,09%.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε αυτούς τους αριθμούς, όπως μεταδίδει το BBC. Το επίπεδο της αύξησης των τιμών είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από το Φεβρουάριο του 1998.

Ερντογάν: Χάνει τις εκλογές της Τουρκίας με οποιονδήποτε συνδυασμό

Στα… χειρότερα του βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς μια νέα δημοσκόπηση δείχνει πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν κερδίζει τις εκλογές του 2023 στο δεύτερο γύρο, καθώς ούτε και με τη συμμαχία με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν μπορεί να εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 50% που χρειάζεται.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρείας MetroPOLL για τον μήνα Ιούλιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν, φαίνεται ότι περνάει μεν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, υστερεί ωστόσο έναντι των πέντε πιθανών, με τα έως τώρα δεδομένα, αντιπάλων του. Η στάση ωστόσο των αναποφάσιστων μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις το αποτέλεσμα, ανάλογα με τον αντίπαλο που θα έχει απέναντί του.

Συγκεκριμένα η εταιρία απευθύνθηκε σε 2.091 Τούρκους πολίτες σε 26 πόλεις, το χρονικό διάστημα 11 έως 16 Ιουλίου και έθεσε το ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αν ο ένας υποψήφιος ήταν ο Ερντογάν και ο άλλος ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάζονται μεταξύ τους εν όψει της κάλπης του 2023. erntogan10-windobi

Μεγάλος του αντίπαλος ο δήμαρχος της Άγκυρας

Ο αντίπαλος που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρός έναντι του Ερντογάν και από τον οποίο θεωρείται σίγουρο ότι θα χάσει, είναι ο νυν δήμαρχος της Αγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, μέλος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), με ερείσματα και στον εθνικιστικό χώρο. Ο Μανσούρ Γιαβάς είναι ο μοναδικός αντίπαλος έναντι του οποίου ο Ερντογάν μένει στο δεύτερο γύρο των εκλογών κάτω του 38%, ενώ έναντι των υπολοίπων πιθανών αντιπάλων ξεπερνά το 41,2% και φθάνει μέχρι το 42,7%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments