Αθλητισμός

La liga: Μαζί με την EA Sports για 5 χρόνια με συνολικό κόστος 150 εκατομμύρια

La liga: Μαζί με την EA Sports για 5 χρόνια με συνολικό κόστος 150 εκατομμύρια

Πηγή Φωτογραφίας: Sportime, Forbes

La liga: Από τη σεζόν 2023/24 και για τα πέντε επόμενα χρόνια, η γνωστή εταιρεία διανομής βιντεοπαιχνιδιών για υπολογιστές, κονσόλες και κινητά τηλέφωνα, EA Sports-δίνοντας το όνομά της-, θα είναι ο κύριος χορηγός της LaLiga

Από τη σεζόν 2023/24 και για τα πέντε επόμενα χρόνια, η γνωστή εταιρεία διανομής βιντεοπαιχνιδιών για υπολογιστές, κονσόλες και κινητά τηλέφωνα, EA Sports-δίνοντας το όνομά της-, θα είναι ο κύριος χορηγός της LaLiga, αντί 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Marca.

Η σχέση της La Liga με την Banco Santander, θα ολοκληρωθεί τη σεζόν 2022/23, αφού αποφασίστηκε με κοινή συμφωνία μεταξύ των μερών να τερματιστεί το συμβόλαιο που τους ένωνε για επτά σεζόν.

Η EA Sports είναι ο δημιουργός του πιο διάσημου αθλητικού βιντεοπαιχνιδιού στην ιστορία, της FIFA, το οποίο από αυτή τη σεζόν θα ονομάζεται EA Sports FC.

Εκτός από την αλλαγή στην ονοματολογία στις διοργανώσεις της LaLiga, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια παραλλαγή σε όλα τα οπτικά στοιχεία, όπως λογότυπα, γραφικά και γραμματοσειρές.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, η LaLiga αύξησε τα έσοδα από τους χορηγούς κατά 300% σε πέντε χρόνια.  Τη σεζόν 2016/17 ήταν στα 50 εκατομμύρια και το 2021/22 τα νούμερα πολλαπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 155 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη σεζόν 2016/17 αποκτήθηκαν 825 εκατομμύρια, ποσό που διπλασιάστηκε για να φτάσει τα 1,625 δισεκατομμύρια, για να μοιραστεί στις 42 ομάδες που απαρτίζουν τη LaLiga σε Α’ και Β’ Κατηγορία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments