Αθλητισμός

ΑΕΚ: Χωρίς Βίντα με Ομόνοια

ΑΕΚ: Χωρίς Βίντα με Ομόνοια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΑΕΚ: Χωρίς τον Ντομαγκόι Βίντα θα αναχωρήσει αύριο η αποστολή της ΑΕΚ ενόψει του φιλικού της Παρασκευής (5/8, 20:00) με την Ομόνοια

Χωρίς τον Ντομαγκόι Βίντα θα αναχωρήσει αύριο η αποστολή της ΑΕΚ ενόψει του φιλικού της Παρασκευής (5/8, 20:00) με την Ομόνοια. Ο Κροάτης σέντερ μπακ μετέχει στις προπονήσεις του «Δικεφάλου», ωστόσο κρίθηκε ότι δεν βρίσκεται στο απαιτούμενο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας και δεν συμπεριλήφθηκε στους 23 ποδοσφαιριστές που θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί (11:10) αεροπορικώς για την Κύπρο.

Οι «εκλεκτοί» του Ματίας Αλμέιδα για το φιλικό με την Ομόνοια είναι οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Μιτάι, Κορνέζος, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Κοσίδης και Γιούσης.

Όσον αφορά στη σημερινή (3/8) προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, οι Μαχαίρας και Λάτσι γυμνάστηκαν ατομικά, ο Μισελέν ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ ο Γαλανόπουλος έκανε θεραπεία.

Επίσημα “κιτρινόμαυρος” ο Βίντα

Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές της σύγχρονης ιστορίας της, ολοκλήρωσε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι διοικούντες την Ενωση, ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κροάτη διεθνή αμυντικού, Ντομαγκόϊ Βίντα, ο οποίος έχει πλούσιες παραστάσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς έχει αγωνισθεί στην Λεβερκούζεν, στην Ντιναμό Κιέβου και στην Μπεσίκτας. Ο έμπειρος στόπερ, διακρίνεται ιδιαίτερα για τον δυναμισμό και την κυριαρχία του στον «αέρα», ενώ μετρά 98 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την εθνική Κροατίας.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ντομαγκόι Βίντα. Ο διεθνής Κροάτης αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Ντιμαγκόι Βίντα γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1989 στην πόλη Νάσιτσε της Κροατίας. Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Όσιγεκ, με την οποία έκανε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο στα 17 του χρόνια. Με την κροατική ομάδα πραγματοποίησε συνολικά 90 συμμετοχές (6 γκολ, 4 ασίστ) μέχρι το καλοκαίρι του 2010, όταν και πήρε μεταγραφή στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στη Γερμανία αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-11 και πραγματοποίησε 9 εμφανίσεις συνολικά, οι 8 στο UEFA Europa League. Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στην Κροατία για τη Ντιναμό Ζάγκρεπ, με την οποία αγωνίστηκε σε 68 παιχνίδια (8 γκολ, 5 ασίστ) έως τον Ιανουάριο του 2013, όταν και πήρε μεταγραφή στη Ντιναμό Κιέβου, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.

Με την ουκρανική ομάδα αγωνίστηκε σε 160 ματς (13 γκολ, 8 ασίστ) μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου του τον Ιανουάριο του 2018, με την Τουρκία και τη Μπεσίκτας να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης μέτρησε 168 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 16 φορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments