Αθλητισμός

Super League: Συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη για τα χρήματα του Στοιχήματος

Super League: Συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη για τα χρήματα του Στοιχήματος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Super League: Αντιπροσωπεία της Super League θα συναντηθεί σήμερα [3/8] με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να θέσει το -μείζον για τις περισσότερες ΠΑΕ της κατηγορίας- θέμα της καταβολής των χρημάτων από το Στοίχημα

Αντιπροσωπεία της Super League θα συναντηθεί σήμερα [3/8] με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να θέσει το -μείζον για τις περισσότερες ΠΑΕ της κατηγορίας- θέμα της καταβολής των χρημάτων από το Στοίχημα.

Η ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού ότι χρήματα δεν πρόκειται να διατεθούν πριν από τις αρχές του νέου έτους έφερε αναταραχή και όχι μόνο στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία, αλλά και στη Super League 2, τον ΕΣΑΚΕ (Α1 Ανδρών μπάσκετ) και τη Volley League (Α1 Ανδρών βόλεϊ).

Η διοργανώτρια αρχή είχε θέσει το θέμα πριν από μερικές ημέρες, όταν στην κλήρωση (25/7) του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε δηλώσει ότι «οι ημερομηνίες παίρνουν διαρκώς αναβολές και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις για να δοθεί λύση».

Ως εκ τούτου, αύριο θα ζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τα στελέχη της κυβέρνησης. Σε περίπτωση που αυτές δεν ικανοποιήσουν τη διοργανώτρια αρχή αναμένονται αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα την αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 19 Αυγούστου με την αναμέτρηση Βόλος-Αστέρας Τρίπολης.

ΕΣΑΚΕ: «Δεν προβάλλουμε παράλογες και αναιτιολόγητες απαιτήσεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, στην οποία αναφέρεται στα χρήματα που δεν έχουν πάρει οι ομάδες από τη φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια.

Σε αυτήν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών τονίζει ότι «η ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση δεν προβάλλει παράλογες και αναιτιολόγητες απαιτήσεις αλλά διεκδικεί τα δικαιώματα της και ίση αντιμετώπιση σε σχέση με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα «ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το αίτημα μας και θα φροντίσει να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ στα 30 χρόνια ζωής του έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και τους Έλληνες φιλάθλους μεγάλες χαρές και συγκινήσεις και 17 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ακόμη από την οικονομική δραστηριότητα του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ έχει δημιουργηθεί εργασία με κατοχυρωμένα δικαιώματα για εκατοντάδες επαγγελματίες και το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ φόρων. esake-2

Η ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση δεν προβάλλει παράλογες και αναιτιολόγητες απαιτήσεις αλλά διεκδικεί τα δικαιώματα της και ίση αντιμετώπιση σε σχέση με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό από την φορολογία των κερδών από τυχερά παιγνία.

Επίσης, οι ομάδες της Basket League που αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της απελθούσας σεζόν, 2021-22, δεν έχουν πάρει το μερίδιο που τους αναλογεί από την φορολογία των κερδών από τυχερά παίγνια.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το αίτημα μας και θα φροντίσει να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ να λάβει εκείνα που δικαιούται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments