Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Παράταση για υποβολή τροποποιητικών

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Παράταση για υποβολή τροποποιητικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Προθεσμία έως και τις 30 Αυγούστου για να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις έχουν οι φορολογούμενοι

Προθεσμία έως και τις 30 Αυγούστου για να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις έχουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις που πιθανώς έχουν εντοπίσει στη φορολογική δήλωση την οποία έχουν ήδη υποβάλει.

Η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αφορά και τις τροποποιητικές δηλώσεις οι οποίες μπορούν να υποβληθούν χωρίς την επιβολή προστίμου. Σημειώνεται πως μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης γίνεται νέα εκκαθάριση και εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό σημείωμα, με βάση την οριστική φορολογική δήλωση.

Φορολογικές δηλώσεις προθεσμία: Έως 30 Αυγούστου οι δηλώσεις

Όπως ανακοινώθηκε, παρά το γεγονός ότι εφέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι την Τετάρτη (20/7) είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments