Focus

Evangeline Lilly: Το αεροπορικό δυστύχημα που της άλλαξε την ζωή

Evangeline Lilly: Το αεροπορικό δυστύχημα που της άλλαξε την ζωή

Πηγή Φωτογραφίας: Just Jared

Evangeline Lilly: Σήμερα ζει με τον πατέρα της που πάσχει από λευχαιμία.

Λίγοι ηθοποιοί θέλουν -και μπορούν- να παίζουν badass ρόλους όπως η Evangeline Lilly. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο του 2015 στο αμερικανικό Esquire η 42χρονη ηθοποιός -γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 3 Αυγούστου του 1979 στην Αλμπέρτα του Καναδά- προτιμά περίπλοκους χαρακτήρες όπως η Kate Austen του Lost και η Tauriel στο The Hobbit. Γι᾽αυτό και κάποιοι τη θεωρούν ως τη μετεξέλιξη της Xena ή της Ellen Ripley του Alien. Η ίδια δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε δείχνει να ενοχλείται από τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Τα πρώτα βήματα

Η Lilly μεγάλωσε στη Βρετανική Κολούμπια ως η μεσαία κόρη τριών αδερφών μίας απλής οικογένειας που δεν είχε καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο. Στο σχολείο έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν αντιπρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου, ενώ για να συνεχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, εργάστηκε από σερβιτόρα έως αεροσυνοδός στη Royal Airlines.

View this post on Instagram

A post shared by Evangeline Lilly (@evangelinelillyofficial)

H καριέρα της στην υποκριτική ξεκίνησε όταν την ανακάλυψε ένας ατζέντης από το πρακτορείο Ford Modelling. Πήρε την κάρτα του, αλλά άργησε να τον καλέσει. Όταν αποφάσισε να το κάνει, κατάφερε να κερδίσει μία θέση σε πολλές διαφημίσεις, αλλά και σε βοηθητικούς ρόλους χωρίς διάλογο σε σειρές όπως τα Smallville και Kingdom Hospital.

To κεφάλαιο Lost

Στην οντισιόν για το ρόλο της Kate Austen στο Lost του ABC βρέθηκε έπειτα από παρότρυνση ενός φίλου της. Όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα, καθώς τότε στο casting, οι ηθοποιοί δε μπορούσαν να δουν ολόκληρο το σενάριο, διάβαζαν μόνο μικρές σκηνές και γνώριζαν τη βασική υπόθεση για μία ομάδα ανθρώπων που επέζησε από ένα αεροπορικό δυστύχημα σε τροπικό νησί. Η Lilly πίστευε ότι ο ρόλος της θα έμοιαζε με τη Lilly στη ‘Γαλάζια Λίμνη’ και ότι το Lost “στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν μια μέτρια τηλεοπτική σειρά”.

Εκείνη ξεχώρισε ανάμεσα σε 75 ηθοποιούς, με τους δημιουργούς-παραγωγούς του Lost, Damon Lindelof και J. J. Abrams να την επιλέγουν από μία ταινία με όλες τις υποψήφιες που περνούσαν σε fast forward, αναφωνώντας “Αυτό είναι το κορίτσι”. Η Lilly βέβαια, κόντεψε να χάσει το ρόλο γιατί οι προσπάθειές της για να βγάλει visa έπεφταν στο κενό. Μετά από την 20η και τελευταία, βρέθηκε στη Χαβάη, έχοντας λείψει από την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων.

Τα υπόλοιπα πλέον έχουν περάσει στην ιστορία: Το Lost όχι μόνο διέψευσε την αρχική πεποίθηση της Lilly, αλλά της εξασφάλισε και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την υποκριτική για να εστιάσει στον ακτιβισμό και σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Κεφάλαιο προσωπική ζωή

Η Lilly υπήρξε παντρεμένη με τον Murray Hone από το 2003 έως το 2004. Είχε επίσης σχέση με το συμπρωταγωνιστή της στο Lost, Dominic Monaghan από το 2004 έως το 2007. Τρία χρόνια μετά, συνάντησε τον Norman Kali, από τον οποίο απέκτησε δύο αγόρια, το 2011 και το 2015. Σήμερα ζει με τον πατέρα της που πάσχει από λευχαιμία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments