Διεθνή

Πελόζι: Έφτασε στην Ιαπωνία που είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της στην Ασία

Πελόζι: Έφτασε στην Ιαπωνία που είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της στην Ασία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πελόζι: Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα [4/8] στην Ιαπωνία, που αποτελεί και τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της που πραγματοποίησε στην Ασία

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα [4/8] στην Ιαπωνία, που αποτελεί και τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της που πραγματοποίησε στην Ασία.

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το αεροσκάφος που μετέφερε την Πελόζι να προσγειώνεται στην αεροπορική βάση Γιόκοτα, κοντά στο Τόκιο, προερχόμενο από τη Νότια Κορέα.

Το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταϊβάν αυτοδιοικούμενο νησί μέρος της επικράτειάς του, ξεκίνησε πρωτοφανούς κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη της κας Πελόζι στην Ταϊπέι.

Πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Κίνα φαίνεται ότι προσγειώθηκαν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας (ΑΟΖ), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν το πρώτο τέτοιο περιστατικό.

Όταν ανακοινώθηκαν τα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια, το Τόκιο, στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον, εξέφρασε την «ανησυχία» του.

Η Πελόζι, 82 ετών, στην πρώτη επίσκεψη της στην Ιαπωνία από το 2015, πρόκειται να συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ταϊβάν: Με εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων ξεκίνησαν τα στρατιωτικά γυμνάσια στην ιστορία της Κίνας

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν σήμερα [4/8] τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της ιστορίας τους γύρω από την Ταϊβάν, προβαίνοντας σε επίδειξη δύναμης σε αντίδραση για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, της Νάνσι Πελόσι, στη νήσο.

Εκτόξευσαν «πολλούς» βαλλιστικούς πυραύλους στα ύδατα γύρω από τη νήσο, έκανε γνωστό το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι. Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου, «το Κομμουνιστικό Κόμμα» της Κίνας εκτόξευσε «πολλαπλούς πυραύλους Ντονγκφένγκ στα ύδατα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά της Ταϊβάν από τις 13:56 (σ.σ.: τοπική ώρα· 08:56 ώρα Ελλάδας)».

Η Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας ανέφερε πως ολοκλήρωσε εκτοξεύσεις συμβατικών πυραύλων και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι στις περιοχές όπου έγιναν έχουν πλέον αρθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments