Διεθνή

Ταϊβάν: Τύμπανα… πολέμου στην περιοχή με τα “γυμνάσια” της Κίνας – Ο στρατός προετοιμάζεται για συγκρούσεις

Ταϊβάν: Τύμπανα… πολέμου στην περιοχή με τα “γυμνάσια” της Κίνας – Ο στρατός προετοιμάζεται για συγκρούσεις

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times, Globe Echo

Ταϊβάν: Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας άρχισαν σήμερα [4/8] γυμνάσια ευρείας κλίμακας σε τομείς γύρω από την Ταϊβάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας άρχισαν σήμερα [4/8] γυμνάσια ευρείας κλίμακας σε τομείς γύρω από την Ταϊβάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινεζικές αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις που έχουν οργανωθεί ποτέ γύρω από τη νήσο, η οποία έχει δική της κυβέρνηση αλλά το Πεκίνο θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί.

«Τα γυμνάσια ξεκινούν», ανέφερε το CCTV μέσω Weibo, του κινεζικού αντίστοιχου του Twitter. Οι ασκήσεις διεξάγονται σε αντίποινα για την επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊβάν, κάτι που το Πεκίνο εξέλαβε ως βαριά προσβολή και πρόκληση.

Ο στρατός της Ταϊβάν «προετοιμάζεται για πόλεμο χωρίς να επιδιώκει πόλεμο»

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν ανακοίνωσαν σήμερα πως «προετοιμάζονται για πόλεμο χωρίς να επιδιώκουν πόλεμο», καθώς η Κίνα άρχισε σήμερα τα πιο εκτεταμένα στρατιωτικά γυμνάσια που έχουν οργανωθεί ποτέ γύρω από το νησί.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζει πως θα τηρήσει την αρχή της προετοιμασίας για πόλεμο χωρίς την επιδίωξη πολέμου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Διεμήνυσε ότι θα αντιδράσει με προσήκοντα τρόπο στις ενέργειες «του εχθρού» στο στενό της Ταϊβάν.

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει τα «επιθετικά» γυμνάσια της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε την «επιθετική δραστηριότητα» της Κίνας στο στενό της Ταϊβάν, κρίνοντας πως δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για αυτή και χαρακτηρίζοντας «πρόσχημα» από πλευράς Πεκίνου την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, της Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι.

«Είναι φυσιολογικό και συνηθισμένοι οι κοινοβουλευτικοί των χωρών μας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ μέσω Twitter από την Πνομ Πενχ, στο περιθώριο συνόδου των ΥΠΕΞ της ASEAN. borell-1-scaled

Κίνα: Τα στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στην Ταϊβάν είναι «αναγκαία και νόμιμα»

Η Κίνα δήλωσε πως τα στρατιωτικά γυμνάσια που προγραμματίζει κοντά στην Ταϊβάν είναι “αναγκαία και νόμιμα” μετά την επίσκεψη στο νησί της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

Τα γυμνάσια, που θα διεξαχθούν σε απόσταση μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ταϊβάν, “αποτελούν ένα αναγκαίο και νόμιμο μέτρο για να ανταπαντήσουμε στις σοβαρές προκλήσεις ορισμένων Αμερικανών πολιτικών και Ταϊβανέζων αυτονομιστών”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Χούα Τσουνγίνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments