Πολιτική

Κλιμακώνει τη ρητορική της απέναντι στην Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση

Κλιμακώνει τη ρητορική της απέναντι στην Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Pagenews.gr/Pixabay

Συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση η τουρκική πλευρά σχετικά με την Ελλάδα

Συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση η τουρκική πλευρά σχετικά με την Ελλάδα. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έδειξε ακόμα και χάρτες που αποδεικνύουν τις μεταβολές του ελληνικού κράτους, «εις βάρος της Τουρκίας» στην εξέλιξη των χρόνων από το 1830 και μετά για να στηρίξει το αφήγημα που επιχειρεί να χτίσει η Άγκυρα.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος «Πατρίδας», Μουχαρέμ Ιντζέ και ανθυποψήφιου του Ερντογάν στις προηγούμενες εκλογές. Ο Ιντζέ σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, κατηγόρησε τον Ερντογάν για «λάθη στην εξωτερική πολιτική», σημειώνοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν είναι ίδιο με τα άλλα της αντιπολίτευσης.

Η Ελλάδα το κακομαθημένο παιδί

Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάσεις σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κρήτη, στη Λάρισα. Το ίδιο αντίστοιχα συμβαίνει και στη Συρία στα νότιά μας».

Όπως είπε ο Ιντζέ «αυτό είναι ένα από τα πράγματα που κάνει συνεχώς η Ελλάδα, το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, βασιζόμενη στα αδέρφια της, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Οι εξωτερικές σχέσεις, οι πόλεμοι και οι κρίσεις δεν επηρεάζουν τις εκλογές μας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Αν η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει, που πρέπει να αλλάξει, θα αλλάξει».

«Καταστροφική για την Ελλάδα σύγκρουση με την Τουρκία»

Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορική μας εμπειρία με τον εξ Ανατολών γείτονα, που μας οδήγησαν σε καταστροφή από την πλευρά της Τουρκίας, σύμφωνα με τη σημερινή έκδοση της σταθερά φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ».

Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι, αν η Ελλάδα προκαλέσει πόλεμο με τη γειτονική Χώρα, αυτός μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα καταστροφικός και για τις δύο πλευρές.

Ο συντάκτης του άρθρου, Μεχμέτ Μπαρλκάς, υποστηρίζει ότι «εάν οι ενέργειες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας οδηγήσουν τελικά σε ένοπλη σύγκρουση, θα υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για τις δύο χώρες», εμφανίζοντας την πατρίδα μας ως πηγή κινδύνων και προστριβών, ιδίως στο Ανατολικό Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments