Διεθνή

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας για το τουρκικό γεωτρύπανο

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας για το τουρκικό γεωτρύπανο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

 Το Αμπντουλχαμίντ Χαν παρακολουθείται συνεχώς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας εν όψει του απόπλου του τέταρτου γεωτρύπανου της Τουρκίας.

Το Αμπντουλχαμίντ Χαν παρακολουθείται συνεχώς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.

Μάλιστα, με βάση σχετικές πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη καταστρώσει τον σχεδιασμό.

Σε συνεργασία με τα Επιτελεία του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, το ΓΕΕΘΑ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ετοιμότητας και εγρήγορσης, ενώ, ταυτόχρονα, φροντίζει να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τον επιχειρησιακό «δείκτη», παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Οι πληροφορίες και η έγκαιρη αξιοποίηση τους στη δεδομένη χρονικά στιγμή, μόλις λίγα 24ωρα πριν οι γείτονες δείξουν τις προθέσεις τους, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του σχεδιασμού όπως άλλωστε είχε γίνει και το 2020, όταν το Ελληνικό Επιτελείο γνώριζε ότι το ερευνητικό «Oruc Reis» επρόκειτο να κινηθεί προς την υφαλοκρηπίδα και αντέδρασε άμεσα.

Παρά το ότι, έως τώρα, όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία που διαθέτει η Αθήνα δεν δίνουν πολλές πιθανότητες σε σενάρια που αναμένεται να εκτινάξουν την ένταση, η Ελληνική Κυβέρνηση κάθε άλλο παρά επαναπαύεται, αφού με δεδομένη την τακτική της Άγκυρας και κυρίως του Ταγίπ Ερντογάν όλα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε λίγες ώρες.

Εντούτοις, το γεγονός ότι, ακόμα και κατά τη διάρκεια των δοκιμών του Αμπντουλχαμίντ Χαν τις προηγούμενες ημέρες, λίγα μόλις μίλια από τις Τουρκικές ακτές, σε απόσταση «αναπνοής» από το πλωτό γεωτρύπανο βρισκόταν Τουρκικό πολεμικό πλοίο δείχνει ότι σε κάθε ενδεχόμενο σενάριο ο στόλος των γειτόνων θα έχει ρόλο. Πόσο μάλλον αν η Άγκυρα αποφασίσει να το στείλει σε «θερμή» περιοχή, είτε στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά, πολύ περισσότερο, σε περιοχή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments