Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής λόγω έλλειψης καυσίμων

Λωρίδα της Γάζας: Σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής λόγω έλλειψης καυσίμων

Πηγή Φωτογραφίας: Wikipedia,

Λωρίδα της Γάζας: Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα της Γάζας διέκοψε τη λειτουργία του σήμερα [6/8] λόγω έλλειψης καυσίμων

Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα της Γάζας διέκοψε τη λειτουργία του σήμερα [6/8] λόγω έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρισμού, την πέμπτη ημέρα μετά από τον πλήρη αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ.

«Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα σταμάτησε (να λειτουργεί) λόγω έλλειψης καυσίμων», δήλωσε ο Μοχάμεντ Θαμπέτ σε ανακοίνωσή του. Ο σταθμός λειτουργεί συνήθως με παραδόσεις ντίζελ από το Ισραήλ, το οποίο έκλεισε τα συνοριακά περάσματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε επιδρομές στη Γάζα που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιδρομές που θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εντείνει τα πλήγματα κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι ο στρατός «προετοιμάζεται για μια επιχείρηση διάρκειας μιας εβδομάδας» και «δεν διεξάγει επί του παρόντος διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός» μετά από αναφορές ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα όπου συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών.

gaza

Νεκρός ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την ένοπλη οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, η οποία από την πλευρά της κατηγόρησε το εβραϊκό κράτος ότι θέλει να «ξεκινήσει έναν πόλεμο» εναντίον του παλαιστινιακού λαού, όπως αναφέρει σε ανακοινώσεις του ο στρατός.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης σκοτώθηκε σε ένα από αυτά τα πλήγματα.

«Ο εχθρός έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον του λαού μας και πρέπει να υπερασπιστούμε συλλογικά τους εαυτούς μας και τον λαό μας, δεν θα επιτρέψουμε στις πολιτικές του εχθρού μας να υπονομεύσουν την αντίστασή μας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ισλαμικός Τζιχάντ.

Αρκετοί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επιδρομές στο Χαν Γιούνις, στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλά πλήγματα, συμπεριλαμβανομένου ενός στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments