Διεθνή

Μπάιντεν: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος

Μπάιντεν: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Μπάιντεν: Αρνητικός στην Covid-19 είναι από σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Αρνητικός στην Covid-19 είναι από σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο γιατρός του έκανε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση αναμένοντας και το δεύτερο αρνητικό τεστ.

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίσθηκε θετικός στην νόσο στις 21 Ιουλίου, στην συνέχεια εμφανίσθηκε αρνητικός, πριν από νέο θετικό τεστ στις 30 Ιουλίου.

Λευκός Οίκος: Προκλητικές και ανεύθυνες οι ενέργειες της Κίνας στην Ταϊβάν

 Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες της Κίνας εντός και γύρω από το Στενό της Ταϊβάν είναι προκλητικές και ανεύθυνες, αφού αξιωματούχοι της Ταϊβάν κατήγγειλαν ότι κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοίωση επίθεσης κατά του νησιού.

«Αυτές οι δραστηριότητες συνιστούν σημαντική κλιμάκωση στις προσπάθειες της Κίνας να μεταβάλουν το status quo. Είναι προκλητικές, ανεύθυνες και εγείρουν τον κίνδυνο σφάλματος», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Έρχονται επίσης σε αντίθεση με τον μακροπρόθεσμο στόχο μας της διαφύλαξης της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν, πράγμα που περιμένει ο κόσμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος. white-house_1

Ενισχύεται ο κίνδυνος στην περιοχή εξαιτίας της διακοπής διαλόγου από ΗΠΑ και Κίνα

Η ένταση στην περιοχή της Ταϊβάν δε λέει να κοπάσει και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για μεγαλύτερη κλιμάκωση, εξαιτίας της διακοπής του διαλόγου ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, σημειώνουν χαρακτηριστικά στρατιωτικοί αναλυτές και αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αναλυτές ασφαλείας, διπλωμάτες και Αμερικανούς αξιωματούχους, η διακοπή ορισμένων από τις λίγες επικοινωνιακές σχέσεις της Κίνας με τον αμερικανικό στρατό εγκυμονεί τον κίνδυνο ακούσιας κλιμάκωσης της έντασης στην Ταϊβάν σε μια ήδη τεταμένη στιγμή.

Την Παρασκευή, η Κίνα ακύρωσε τις προγραμματισμένες επίσημες συνομιλίες που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον συντονισμό της αμυντικής πολιτικής και ναυτικές διαβουλεύσεις, ως μέρος των αντιποίνων της για τη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments