Διεθνή

Ταϊβάν: Αποκαθίστανται σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις

Ταϊβάν: Αποκαθίστανται σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ταϊβάν: Το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι σήμερα [7/8] το μεσημέρι [τοπική ώρα], άρχισαν σταδιακά να πραγματοποιούνται και πάλι πτήσεις διά μέσου του εναέριου χώρου της

Το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι σήμερα [7/8] το μεσημέρι [τοπική ώρα], άρχισαν σταδιακά να πραγματοποιούνται και πάλι πτήσεις διά μέσου του εναέριου χώρου της, καθώς οι περισσότερες ειδοποιήσεις για κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί δεν «είναι πλέον σε ισχύ».

Το υπουργείο ανέφερε, ωστόσο, σε ανακοίνωση ότι η Ταϊβάνα θα συνεχίσει να κατευθύνει αεροσκάφη και πλοία μακριά από τις περιοχές των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών έως τις 10.00 αύριο το πρωί (τοπική ώρα).

Ταϊβάν: Περνάει στην… αντεπίθεση – Αποστέλλει αεροσκάφη και πλοία για αντίποινα των “γυμνασίων” της Κίνας

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή [7/8] ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.

Παράλληλα, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ-τσανγκ, η Κίνα χρησιμοποίησε «με έπαρση» στρατιωτικές κινήσεις για να διαταράξει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι, ο Σου κάλεσε το Πεκίνο να μην κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και καταδίκασε τους «ξένους εχθρούς» που, όπως ανέφερε, προσπαθούν να ρίξουν το ηθικό των Ταϊβανέζων μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών παραπληροφόρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments