Focus

John Legend για τις αμβλώσεις και τον νέο νόμο: «Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται»

John Legend για τις αμβλώσεις και τον νέο νόμο: «Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται»

Πηγή Φωτογραφίας: ELLE

"Είναι προσωπικά ζητήματα" σημειώνει καθώς πιστεύει ότι η εγκυμοσύνη αφορά αμιγώς τις γυναίκες και την οικογένειά τους.

Ο τραγουδιστής, που τώρα περιμένει το τρίτο του παιδί με τη σύζυγό του Chrissy Teigen, τοποθετήθηκε στο ζήτημα των αμβλώσεων που διχάζει και προκαλεί εντάσεις σε όλη την Αμερική. Έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου να ακυρώσει στην ουσία την απόφαση που καθιστούσε συνταγματικό δικαίωμα στη διακοπή της κύησης, ο Legend δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Legend (@johnlegend)

Μιλώντας στο podcast The Axe Files του CNN δήλωσε πως οι αποφάσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη πρέπει να λαμβάνονται από τη μητέρα και τον γιατρό της, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της, εάν το επιθυμεί.

“Προσβλητικό και κακό” θεωρεί για τους ανθρώπους που υποφέρουν από μια αποβολή να διατρέχουν τον κίνδυνο έρευνας για άμβλωση. Μιλάει εκ πείρας, καθώς πριν από δύο χρόνια, η σύζυγός του έχασε το μωρό τους στις 20 εβδομάδες. Όπως σημειώνει τώρα ο Legend τρομοκρατείται και μόνο με τη σκέψη ότι θα εμπλέκονταν οι αρχές “μετά από όλο αυτό το τραύμα και τον πόνο, μετά από όλα αυτά τα δάκρυα που είχαμε περάσει”.

“Το να εμπλέκεται η κυβέρνηση σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο είναι τόσο προσβλητικό για μένα”, είπε, “Είναι άσχημο. Είναι κακό. Δεν πρέπει να γίνει καν συζήτηση. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλακεί”.

Τώρα κάθε Πολιτεία καλείται να λάβει απόφαση υπέρ ή κατά της νομιμότητας των αμβλώσεων.

Οι ΗΠΑ μοιάζουν με καζάνι που βράζει με την απειλή κατά των δικαιωμάτων των γυναικών (δικαιωμάτων που έχουν αναγνωριστεί 50 χρόνια πριν) να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των γυναικών ως δαμόκλειος σπάθη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments