Διεθνή

Πάπας: Σκέφτεται να επισκεφθεί την Ουκρανία

Πάπας: Σκέφτεται να επισκεφθεί την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουκρανία.

Ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουκρανία.

«Είμαι πολύ κοντά στην Ουκρανία και θέλω να εκφράσω αυτή την εγγύτητα μέσω της επίσκεψής μου στην Ουκρανία – σημαντικά λόγια του Πάπα Φραγκίσκου που εξέφρασε κατά τη σημερινή συνάντηση του Αγίου Πατέρα», δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Βατικανό Αντρέι Γιούρας, μετά από συνάντηση με τον Ποντίφικα το Σάββατο.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής σημείωσε ακόμη ότι «η Ουκρανία περίμενε για πολλά χρόνια τον Πάπα και (θα) χαρεί να τον χαιρετήσει πριν από το ταξίδι του στο Καζακστάν».

Υπενθυμίζεται ότι η υγεία του Πάπα είναι βεβαρημένη, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις και τα ταξίδια του.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Πάπας είχε φροντίσει επί μακρόν να τηρήσει αποστάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά, τον περασμένο Ιούνιο, παρενέβη, καταδικάζοντας την επιθετικότητα των ρωσικών στρατευμάτων.

«Αυτό που βλέπουμε είναι η βαρβαρότητα και η αγριότητα με την οποία διεξάγεται αυτός ο πόλεμος από τα στρατεύματα, συνήθως μισθοφόρους, που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι. Οι Ρώσοι προτιμούν να στέλνουν Τσετσένους, Σύριους, μισθοφόρους», είχε τονίσει ο Πάπας, ο οποίος κατήγγειλε την «αγριότητα» των ρωσικών στρατευμάτων απέναντι σε έναν «γενναίο» ουκρανικό λαό, και ισχυρίστηκε ότι ο πόλεμος  αποτελεί προϊόν προκλητικότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments