Διεθνή

Μπερλουσκόνι: Έθεσε την υποψηφιότητά του για Γερουσιαστής για τις επόμενες εκλογές

Μπερλουσκόνι: Έθεσε την υποψηφιότητά του για Γερουσιαστής για τις επόμενες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπερλουσκόνι: Την υποψηφιότητα του για τη θέση του Γερουσιαστή, στη εκλογές που θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο "Καβαλιέρε"

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του Γερουσιαστή, στη εκλογές που θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του ιταλικού κόμματος “Forza Italia” Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο “Καβαλιέρε” τόνισε επίσης ότι το κόμμα της συντηρητικής συμμαχίας, που θα λάβει περισσότερες ψήφους, θα υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα το όνομα του υποψήφιου πρωθυπουργού της παράταξης.

«Αν το πρόσωπο αυτό θα είναι η Τζόρτζια Μελόνι, των Αδελφών της Ιταλίας, είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πως είναι κατάλληλη για τον ρόλο αυτό», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

«Δεν με ενδιαφέρει η μάχη για την ηγεσία της κεντροδεξιάς, ενθουσιάζομαι περισσότερο σκεπτόμενος όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, όπως την καταπολέμηση της φορολογικής και της δικαστικής καταπίεσης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Σχετικά, τέλος, με τη δημιουργία ενός τρίτου, κεντρώου πόλου, ο πρόεδρος του κόμματος Αzione, Κάρλο Καλέντα, δήλωσε σήμερα το πρωί πως, «σε ό,τι αφορά τα βασικά θέματα, η σχετική συμφωνία με τον αρχηγό του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, τον Ματέο Ρέντσι, έχει ήδη επιτευχθεί».

Μπερλουσκόνι: “Σαλβίνι και Μελόνι είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης”

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Quotidiano Nazionale» αναφέρεται στην στρατηγική της συντηρητικής παράταξης ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

«Ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκα, η Τζόρτζια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας, όπως και πολλά άλλα στελέχη των κομμάτων της συμμαχίας μας, είναι καθ΄όλα εντάξει για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

«Η παράταξή μας είναι ενωμένη. Μας ενδιαφέρουν οι ιδέες, τα προγράμματα, τα σχέδια για την Ιταλία και όχι οι πολυθρόνες. Και οι τρεις δυνάμεις της παράταξής μας είναι αριθμητικά αναγκαίες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τις εκλογές», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «τον πίκρανε» η απόφαση τριών υπουργών του κόμματός του (της Μάρα Καρφάνια, της Μαρία Στέλα Τζελμίνι και του Ρενάτο Μπρουνέτα) να εγκαταλείψουν την Φόρτσα Ιτάλια. «Δε απαρνήθηκαν εμένα, αλλά την ιστορία τους, τους ψηφοφόρους και την ίδια την ζωή τους» είπε ο «μίστερ τιβί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments