Οικονομία

Μέτρα στήριξης ΔΕΘ: Στην τελική ευθεία το σχέδιο για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Μέτρα στήριξης ΔΕΘ: Στην τελική ευθεία το σχέδιο για την στήριξη νοικοκυριών και  επιχειρήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Μέτρα στήριξης ΔΕΘ: Το πακέτο των μέτρων στήριξης ενδεχομένως να φθάσει τα 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ

Περαιτέρω ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αναμένεται να περιλαμβάνει το καλάθι της ΔΕΘ. Η καλή εικόνα στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων λόγω και των υψηλών πτήσεων που σημειώνουν οι τουριστικές εισπράξεις χτίζουν το δημοσιονομικό χώρο για το νέο πακέτο παρεμβάσεων. Το πακέτο των μέτρων στήριξης ενδεχομένως να φθάσει τα 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ και για το 2022 και για το 2023 ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και νέες φοροελαφρύνσεις.

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

  • Επιταγή ακρίβειας: Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος φαίνεται να έχει κλειδώσει οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα των 200 ευρώ ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων αφού εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί σε μεγαλύτερη περίμετρο νοικοκυριών από όσα έλαβαν την πρώτη επιταγή ακρίβειας το περασμένο Πάσχα.
  • Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και της βεντάλιας των δικαιούχων.
  • Χορήγηση Fuel Pass 3 εάν οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλιμακωθούν σημαντικά.

Fuel Pass 2: Πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις

Περισσότερες από 2 εκατ. αιτήσεις Fuel Pass 2 έχουν υποβληθεί για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους στα καύσιμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης διαθέτει κατάλληλο έξυπνο τηλέφωνο. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr για την επιδότηση καυσίμων λήγει στις 29 Αυγούστου.

Στο τραπέζι και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Η συνεχόμενη ακρίβεια σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και η ενεργειακή κρίση φέρνει την… επιτάχυνση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2023, όπου αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα του 2012, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια ανακούφιση στους εργαζόμενους.

Αυτό που εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο είναι να ολοκληρωθεί ακόμα και μέχρι τον Μάρτιο η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τα επίπεδα, δηλαδή, στα οποία βρισκόταν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012 όταν και αποφασίστηκε το μεγάλο «ψαλίδι» που είχε φτάσει στα 586 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments