Πολιτισμός

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακάλυψε κλεμμένο πίνακα 59,1 εκατομμυρίων δολαρίων κάτω από το κρεβάτι

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακάλυψε κλεμμένο πίνακα 59,1 εκατομμυρίων δολαρίων κάτω από το κρεβάτι

Πηγή Φωτογραφίας: Tarsila do Amaral- Rafaella Bertolini - Medium

Σύμφωνα με μια λίστα με τα κλεμμένα έργα που δημοσίευσε η Globo, οι τρεις πίνακες do Amaral αντιστοιχούν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια της συνολικής αξίας της ομάδας.

Η αστυνομία στη Βραζιλία βρήκε ένα σημαντικό έργο της Ταρσίλα ντο Αμαράλ, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες της χώρας, κάτω από ένα κρεβάτι την Τετάρτη κατά τη διάρκεια έρευνας για κλεμμένα έργα τέχνης.

Ο πίνακας του do Amaral λέγεται ότι αξίζει 300 εκατομμύρια reias, ή 59,1 εκατομμύρια δολάρια. Είναι ένας από τους 16 πίνακες που η αστυνομία είπε ότι κλάπηκαν από μια κυρία στο σπίτι της. Μάλιστα αναφέρει ότι οι ληστές πήραν μαζί τους κοσμήματα και μετρητά που δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της τοπικής αστυνομίας, η κλοπή ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένης απάτης που επινοήθηκε από την κόρη μιας γυναίκας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Infobae αναγνώρισε τη μητέρα ως Genevieve Boghici, μια 82χρονη γυναίκα που κάποτε ήταν παντρεμένη με τον Jean Boghici, έναν αείμνηστο Βραζιλιάνο έμπορο που λήστευε έργα τέχνης.

Ο Sol Poente βρέθηκε κάτω από ένα κρεβάτι σε ένα παραθαλάσσιο διαμέρισμα στην Ιπανέμα. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Τετάρτη από το βραζιλιάνικο περιοδικό Journal o Dia φαίνεται να δείχνει τους ερευνητές να βγάζουν τον πίνακα από κάτω από ένα πλαίσιο κρεβατιού και να αφαιρούν κομμάτια από φυσαλίδες.

Η αστυνομία είπε ότι μερικά από τα άλλα έργα τέχνης που είχαν κλαπεί στο πλαίσιο του σχεδίου είχαν ήδη πουληθεί από μια άγνωστη βραζιλιάνικη γκαλερί τέχνης. Ανάμεσα σε αυτά τα έργα είναι δύο άλλοι πίνακες του do Amaral, καθώς και άλλοι του Emiliano di Cavalcanti, του Alberto Guignard και του Cícero Dias. Σύμφωνα με μια λίστα με τα κλεμμένα έργα που δημοσίευσε η Globo, οι τρεις πίνακες do Amaral αντιστοιχούν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια της συνολικής αξίας της ομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments