Διεθνή

Αγγλία: Ουρές για λίγο νερό – Στέρεψε ο Τάμεσης

Αγγλία: Ουρές για λίγο νερό – Στέρεψε ο Τάμεσης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η πηγή του ποταμού Τάμεση έχει στερέψει περισσότερο από ποτέ άλλοτε

Σκηνές χάους επικράτησαν στο Surrey της Αγγλίας, καθώς εκατοντάδες οικογένειες ξύπνησαν με πολύ χαμηλή πίεση νερού ή καθόλου νερό στις βρύσες τους λόγω «τεχνικών προβλημάτων», μια μέρα μετά την επίσημη δήλωση ξηρασίας. Ο περασμένος Ιούλιος ήταν ο πιο ξηρός από το 1935 για την Αγγλία, καθώς σημειώθηκε μόνο το 35% της μέσης βροχόπτωσης αυτό τον μήνα, και μερικές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας βρίσκονται σήμερα στο μέσον μιας τετραήμερης προειδοποίησης για “ακραία ζέστη”.

Τι συμβαίνει με τον Τάμεση

Η πηγή του ποταμού Τάμεση έχει στερέψει περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς η Αγγλία φαίνεται πως θα εισέλθει σε περίοδο ξηρασίας, για την οποία ορισμένοι ειδικοί λένε πως η χώρα είναι απροετοίμαστη.

Το Βρετανικό Γραφείο Μετεωρολογίας (Met Office) ανέφερε πως ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ξηρός στην Αγγλία από το 1935 με τη μέση βροχόπτωση να φθάνει τα 23,1 χιλιοστόμετρα, μόλις το 35% του μέσου όρου για τον μήνα αυτό. Για μερικές περιοχές της χώρας ήταν ο πιο ξηρός Ιούλιος στα χρονικά.

Ο Τάμεσης εκτείνεται σε μήκος 356 χιλιομέτρων σε όλη τη νότια Αγγλία, περνώντας από το Γκλόστερσαϊρ στα δυτικά και μέσα από το κέντρο του Λονδίνου, προτού χυθεί στη θάλασσα του Έσεξ στα ανατολικά.

Η φυσική πηγή που τροφοδοτεί τον ποταμό, γνωστή ως «η πηγή», στερεύει τα περισσότερα καλοκαίρια. Όμως φέτος η έκταση της ξερής κοίτης του ποταμού έχει αυξηθεί σημαντικά περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με παρατηρήσεις ειδικών για την προστασία της φύσης.

Ποια μέτρα έχουν επιβληθεί από τις εταιρείες

Οι εταιρείες ύδρευσης δέχονται ολοένα και περισσότερο πυρά από θυμωμένους πελάτες για την επιβολή απαγόρευσης των σωλήνων μετά από επανειλημμένες αποτυχίες να διορθώσουν τις διαρροές. Επτά εταιρείες ύδρευσης σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία είχαν ήδη κηρύξει την απαγόρευση των σωλήνων ή τις ημερομηνίες έναρξης του περιορισμού, επηρεάζοντας περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Thames Water παραδέχτηκε ότι παρά την προσπάθεια να είναι «αποτελεσματική» με τη χρήση του νερού, όπως οι Γερμανοί και οι Δανοί, η εταιρεία χάνει περισσότερα από 635 εκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments