Διεθνή

Ταιβάν: Νέα επίσκεψη αξιωματούχων των ΗΠΑ

Ταιβάν: Νέα επίσκεψη αξιωματούχων των ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταιβάν ως δικό του έδαφος, έχει ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις σε όλο το νησί

Ελάχιστες ημέρες μετά τη θυελλώδη επίσκεψη της Ν. Πελόζι στην Ταιβάν, νέα αντιπροσωπεία Αμερικανών αξιωματούχων επισκέφθηκε σήμερα την Χώρα, η οποία τελεί υπό κινεζικό κλοιό. Η επίσκεψη αυτή αναμένεται να εκτοξεύσει την ένταση στο «κόκκινο» ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία Αμερικανών μελών του Κογκρέσου έφθασε σήμερα στην Ταιβάν για διήμερη επίσκεψη για να συναντήσει την Πρόεδρο Τσάι Ινγκ Γουέν, φιλελεύθερων πολιτικών αντιλήψεων, εν μέσω παρατεταμένων στρατιωτικών εντάσεων με την Κίνα.

Το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταιβάν ως δικό του έδαφος, έχει ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις σε όλο το νησί για να εκφράσει την οργή του μετά την επίσκεψη στην Ταιπέι πριν από περίπου δέκα ημέρες της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Ταιπέι ανέφερε ότι επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο γερουσιαστής Εντ Μάρκεï, ο οποίος συνοδεύεται από τέσσερα άλλα μέλη του Κογκρέσου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίσκεψης στην περιοχή Ινδο – Ειρηνικού.

Σημειώνεται ότι η Κίνα συνεχίζει, απτόητη, τις στρατιωτικές της δραστηριότητες, γύρω από την Ταιβάν. Μάλιστα, το Υπουργείο Άμυνας του νησιού ανακοίνωσε ότι εντόπισε 22 κινεζικά αεροσκάφη και 6 πλοία μέσα και γύρω από τα στενά της Ταιβάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments