Διεθνή

Κριμαία: Σε σαμποτάζ οι εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [vid]

Κριμαία: Σε σαμποτάζ οι εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [vid]
Κριμαία: Πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν την ρωσική αεροπορική βάση κοντά στο Γκβαρντεϊσκόγιε, στο κέντρο της προσαρτημένης από την Μόσχα Κριμαίας, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να αναφέρεται σε σαμποτάζ

Πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν την ρωσική αεροπορική βάση κοντά στο Γκβαρντεϊσκόγιε, στο κέντρο της προσαρτημένης από την Μόσχα Κριμαίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην πόλη Τζανκόι, στην βόρεια Κριμαία, οφείλονται σε σαμποτάζ.

Η Ουκρανία δεν επιβεβαίωσε, ούτε αρνήθηκε εμπλοκή στην σειρά των εκρήξεων στην χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από την Ρωσία το 2014.

Ζελένσκι: Ο κίνδυνος καταστροφής στη Ζαπορίζια θα απειληθεί ολόκληρη την Ευρώπη

“Αν συμβεί «καταστροφή» στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, υπό ρωσικό έλεγχο από τον Μάρτιο, θα απειληθεί ολόκληρη η Ευρώπη”, προειδοποίησε εκ νέου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Με κάλυψη τον σταθμό, οι δυνάμεις κατοχής βομβαρδίζουν πόλεις και κοινότητες στην περιοχή», κατήγγειλε ο Oυκρανός πρόεδρος στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του.

«Κάθε ατύχημα με τη ραδιενέργεια στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια θα κατάφερνε πλήγμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Τουρκία, στη Γεωργία, και σε χώρες πιο απομακρυσμένων περιοχών. Όλα θα εξαρτηθούν από τη φορά και την ισχύ του ανέμου», συνέχισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους. Zelensky_Office

«Αν οι ενέργειες της Ρωσίας οδηγήσουν σε καταστροφή, οι συνέπειες μπορεί να πλήξουν εκείνους που παραμένουν σιωπηλοί για την ώρα», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι.

Απαίτησε η διεθνής κοινότητα να υιοθετήσει «νέες σκληρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας» και να μην «υποκύψει στον πυρηνικό εκβιασμό». «Όλες οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από τον σταθμό και τις ζώνες που τον περιβάλλουν άνευ όρων», αξίωσε ακόμη.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, καταλήφθηκε στις αρχές Μαρτίου από τον ρωσικό στρατό, στο αρχικό στάδιο της εισβολής στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments