Διεθνή

Τουρκική ενόχληση για τον Βαρθολομαίο

Τουρκική ενόχληση για τον Βαρθολομαίο

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews/instagram tasos_bak

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη στην Τραπεζούντα, προκειμένου να τελέσει λειτουργία, η οποία θα γίνει στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Την ενόχληση του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προκάλεσε κίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη στην Τραπεζούντα, προκειμένου να τελέσει λειτουργία, η οποία θα γίνει στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε την ευγένεια να υποδεχθεί προσωπικά ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Τραμπζονσπόρ, Εφκάν, ο οποίος του δώρισε λουλούδια, ένα κασκόλ με τα μπορντό και μπλε χρώματα της ομάδας και μία φανέλα της ομάδας, όπου ήταν γραμμένο με μεγάλα έντονα γράμματα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Αυτή η υπόμνηση της οικουμενικής διάστασης του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως υπήρξε η αιτία για να προκληθεί η έντονη αντίδραση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και πολιτικός υποστηρικτής του Προέδρου της Τουρκίας και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ν. Μπαχτσελί προέβη σε δηλώσεις, όπου υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εσφαλμένα αποκαλείται «Οικουμενικός» και ότι αυτή η προσφώνηση αντίκειται στις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης.

«Δεν υπάρχει ίδρυμα που να ονομάζεται οικουμενικό την Τουρκία και δεν υπάρχει περιγραφή τέτοιας θέσης. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Έλληνας Πατριάρχης δεν πρέπει να ασχολείται», κατά τον Ν. Μπαχτσελί, «με πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και να παρέχει πνευματικές υπηρεσίες στους Ελληνορθόδοξους πολίτες που υπάρχουν στη χώρα μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments