Οικονομία

Μέτρα στήριξης: Οι 2+1 παρεμβάσεις που κάνουν “ποδαρικό” τον Σεπτέμβριο

Μέτρα στήριξης: Οι 2+1 παρεμβάσεις που κάνουν “ποδαρικό” τον Σεπτέμβριο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Με 3 παρεμβάσεις αναμένεται να κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβρης. «Έκρηξη» σχεδόν 20% πάνω από τον στόχο σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα στο 7μηνο του 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Με 3 παρεμβάσεις αναμένεται να κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβρης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση έχει τονίσει πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους πολίτες ενώ την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως ο δημοσιονομικός χώρος θα είναι και αυτός που θα κρίνει τα μέτρα στήριξης.

«Έκρηξη» σχεδόν 20% πάνω σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα

«Έκρηξη» σχεδόν 20% πάνω από τον στόχο σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα στο 7μηνο του 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Τα έσοδα αυτά ανοίγουν το χώρο προκειμένου να δοθούν σε νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 31.094 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5.167 εκατ. ευρώ ή 19,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022. Η υπερεκτέλεση αυτή οφείλεται στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους, καθώς και στην είσπραξη των τριών πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο ενώ είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθούν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο αντίστοιχα. Ειδικά για τον μήνα Ιούλιο, τα έσοδα ενισχύθηκαν από τη σημαντική είσπραξη της επιστρεπτέας προκαταβολής που ανήλθε σε 897 εκατ. ευρώ περίπου για τον εν λόγω μήνα.

Τα 2+1 μέτρα που έρχονται τον Σεπτέμβριο

«Έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε, πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΙ ο κ. Σταϊκούρας «την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ), το επίδομα θέρμανσης κ.ά.». Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ.  Η προτεραιότητα θα δοθεί από τον πρωθυπουργό για το ποια από αυτά θα ληφθούν, συμπλήρωσε. Παράλληλα, σχεδόν βέβαιο είναι πλέον ότι θα επεκταθεί το fuel pass σε fuel pass 3.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments