Πολιτισμός

Η Σοφία Κόπολα είναι παραγωγός της Fairyland, μιας νέας ταινίας για το AIDS στη δεκαετία του ’80

Η Σοφία Κόπολα είναι παραγωγός της Fairyland, μιας νέας ταινίας για το AIDS στη δεκαετία του ’80

Πηγή Φωτογραφίας: FLIX

Fairyland: Μια γλυκόπικρη ιστορία σχέσης μεταξύ μιας έφηβης και χτυπημένου από AIDS πατέρα της

Το ερχόμενο κινηματογραφικό πόνημα του οποίου αναλαμβάνει την παραγωγή η Σοφία Κόπολα είναι το Fairyland, η κινηματογραφική μεταφορά τού ομώνυμου βιβλίου του 2013, ένα δράμα με κεντρικό θέμα το AIDS που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1980.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Coppola (@sofia.coppola_)

Πρόκειται για την ιστορία της Αλίσια Άμποτ, μιας γυναίκας που ανακαλεί την εφηβική της ηλικία με τον πατέρα της, έναν μπαϊσέξουαλ άνδρα, στο Σαν Φρανσίσκο. Ασφαλώς, κεντρικό ρόλο στην πλοκή έχει η κρίση του AIDS και πώς επηρέασε την οικογένεια.

Η πλοκή

Μετά το θάνατο της μητέρας της, το 1973, η Αλίσια μετακομίζει στο Σαν Φρανσίσκο με τον πατέρα της Στιβ Άμποτ, ο οποίος έχει αποκαλύψει πως είναι μπαϊσέξουαλ όταν η Αλίσια ήταν δύο χρόνων.

Η συγγραφέας του βιβλίου και κεντρικό πρόσωπο στην κυοφορούμενη ταινία καταγράφει τη σχέση της με τον πατέρα της ενώ εκείνος διαγιγνώσκεται με την ασθένεια και υποκύπτει σ’αυτήν.

«Αγαπώ το Fairyland. Είναι μια γλυκιά και μοναδική ιστορία αγάπης ενός κοριτσιού και του μπαμπά της, που αμφότεροι μεγαλώνουν το Σαν Φρανσίσκο του 1970. Νομίζω πως θα γίνει μια συγκινητική ταινία σε ένα θέμα που δεν έχω ξαναδεί» είχε πει, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το βιβλίο-βιογραφία.

Στην ταινία την Αλίσια θα ενσαρκώσει η σταρ του CODA, Εμίλια Τζόουνς ενώ τον Στιβ θα υποδυθεί ο Σκουτ ΜακΝέρι. Τους δύο τους θα πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, οι Τζίνα Ντέιβις, Κόντι Φερν, Άνταμ Λάμπερτ και Μαρία Μπακάλοβα.

Άγνωστο παραμένει πότε θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία. Ωστόσο, κάποιοι εκτιμούν πως, δεδομένων των στενών δεσμών της Κόπολα με τις Κάννες, δεν αποκλείεται το Fairyland να κάνει πρεμιέρα στη γαλλική Ριβιέρα τον Μάιο του 2023.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments