Διεθνή

Φυσικό αέριο: Πράσινο φως από την Κομισιόν για κρατικές ενισχύσεις στην αγορά ενέργειας

Φυσικό αέριο: Πράσινο φως από την Κομισιόν για κρατικές ενισχύσεις στην αγορά ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: European Union

Φυσικό αέριο: Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η Κομισιόν, μιας και χορήγησε άδεια προς τη γερμανική κυβέρνηση για να στηρίξει επιχειρήσεις στα πλαίσια του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η Κομισιόν, μιας και χορήγησε άδεια προς τη γερμανική κυβέρνηση για να στηρίξει επιχειρήσεις στα πλαίσια του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων που τέθηκε σε ισχύ το φετινό Μάρτιο και πλέον κι άλλες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Το πλαίσιο περιλαμβάνει την έγκριση μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως. Επίσης, προβλέπει την αύξηση της κρατικής στήριξης και την επέκτασή της προς επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιά ως αποτέλεσμα της εμπορικής τους δραστηριότητας στην αγορά ενέργειας.

Το εν λόγω μέτρο αφορά επιχειρήσεις όπως η Uniper που είναι αντιμέτωπες με τεράστιες ζημιές ως αποτέλεσμα της διακοπής του ρωσικού αερίου, καθώς αναγκάζονται να προμηθευτούν ακριβότερο αέριο από άλλες πηγές.

LNG: Η Ρωσία έφτασε σε σημείο να εξαρτάται από την Τουρκία για το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Εκτός από το φυσικό αέριο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που έχει δεχθεί η Μόσχα από τις χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζει και ένα άλλο πρόβλημα, μιας και δεν είναι άλλο από την  εκβιομηχάνιση της Αρκτικής, όπου γίνεται στο μήκος των ακτών του απομακρυσμένου κόλπου του Ομπ και αφορά τα έργα του υγροποιημένου φυσικού αερίου ή αλλιώς το LNG

Τα μεγάλα έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Novatek στην περιοχή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τεχνολογία της Δύσης και η πλήρης παύση των εξελίξεων απειλεί τώρα το τελευταίο έργο, το Arctic LNG 2. Η Novatek δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο όπως είχε προγραμματιστεί μετά την αποχώρηση της Baker Hughes, καθώς και της Saipem και της Technip. Αλλά η βοήθεια μπορεί να φτάσει από τη φίλα προσκείμενη στον Πούτιν Τουρκία.

Η Karpowership, ο Τούρκος κατασκευαστής των λεγόμενων powerships, αναφέρεται ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Novatek για την κατασκευή πλωτού σταθμού παραγωγής ενέργειας 300-400 MW που μπορεί να παρέχει ενέργεια στο πρώτο από τα τρία τρένα του έργου. Σύμφωνα με την Kommersant, η Novatek δεν έχει άλλη επιλογή από το να κλείσει συμφωνία με την τουρκική εταιρεία. Απλώς δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές στην αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments